Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Την Πέμπτη η Σύνοδος Κορυφής

Φωτιά έχουν πάρει τα τηλέφωνα των οικονομικών εφημερίδων και των ΜΜΕ που ειδικεύονται σε θέματα Οικονομίας. Όλοι ψάχνουν να βρουν για ποιον λόγο η Σύνοδος Κορυφής της Ε.Ε. θα γίνει, τελικά, την Πέμπτη. >>>

Η απόφαση για τη Σύνοδο πέρασε από... 40 κύματα. Αρχικά επρόκειτο να γίνει μέσα στην εβδομάδα (στις αρχές). Ειπώθηκε πως η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνχελα Μέρκελ, δε συμφωνούσε και τη μετέθεσε για σήμερα, Παρασκευή. Χθες, αποφασίστηκε να γίνει την ερχόμενη Δευτέρα. Και, πριν από λίγο, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Χέρμαν Φαν Ρομπάι, ανακοίνωσε πως η Σύνοδος Κορυφής θα γίνει, τελικά, την ερχόμενη Πέμπτη.
Ποιος είναι, αλήθεια,ο λόγος; Οι Κασσάνδρες λένε ότι οι Ευρωπαίοι... πετούν τη μπάλα στην εξέδρα, για να κερδίσουν χρόνο, όπως κάνουν οι ποδοσφαιριστές της -χαμηλής δυναμικότητας- ομάδας, ώστε να συντονιστούν και να κερδίσουν, τελικά, το παιχνίδι. Οι αισιόδοξοι λένε πως ο λόγος είναι ότι "υπάρχει φως" στο ευρωπαϊκό πρόβλημα και η αναβολή δόθηκε για να γίνουν απαραίτητες συνεννοήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: