Τρίτη 19 Ιουλίου 2011

Δημαράς: Να πάμε στα Διεθνή Δικαστήρια για να γλιτώσουμε από τα χρέη

Να διεκδικήσουμε στα διεθνή δικαστήρια την «απαλλαγή της χώρας από παράνομα χρέη» με ταυτόχρονη «αναδιάρθρωση του συνολικού εξωτερικού δημοσίου χρέους» πρότεινε, στη βραδινή ομιλία του, σε ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης, ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Άρματος Πολιτών, βουλευτής Γιάννης Δημαράς. 
Για το μνημόνιο είπε ότι «δε βγάζει πουθενά» και διερωτήθηκε αν το νέο μνημόνιο μπορεί να μας βγάλει από την κρίση.
Ο κ. Δημαράς κατηγόρησε για «αναξιοπιστία» την κυβέρνηση, επισημαίνοντας ότι προεκλογικά έλεγε ότι «δεν πρέπει να παγώσουν μισθοί και συντάξεις και να επιβληθεί δυσβάσταχτη φορολογία στη μεσαία τάξη».
Για τη Νέα Δημοκρατία είπε ότι χρησιμοποιεί την ίδια φρασεολογία, που χρησιμοποιούσε προεκλογικά η σημερινή κυβέρνηση και έχει ψηφίσει «αρκετά μέτρα στις τέσσερις επικαιροποιήσεις τού μνημονίου και τού μεσοπρόθεσμου». 

Συνάντηση στο ΕΕΘ
Μετά το μεσημέρι, ο κ. Δημαράς είχε συνάντηση στο ΕΕΘ, με τον πρόεδρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Μ. Ζορπίδη(φωτογραφία). Κατά την διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Δημαράς ενημερώθηκε από τον λ/ Ζορπίδη για τα προβλήματα των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης. «Θέλουμε να στηρίξετε τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις της πόλης, οι οποίες πλήττονται από την οικονομική κρίση», δήλωσε ο πρόεδρος του ΕΕΘ. Από την πλευρά του, ο κ. Δημαράς υποστήριξε πως οι εκλογές αποτελούν μονόδρομο και τόνισε πως η χώρα πορεύεται χωρίς σχέδιο. Μετά τη συνάντηση, επιδόθηκε υπόμνημα με τις θέσεις του ΕΕΘ στον κ. Δημαρά.


Η επίσκεψη στο Λιμάνι
Το πρωί, ο πρόεδρος του Άρματος Πολιτών επισκέφθηκε το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Εκεί συναντήθηκε με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΛΘ ΑΕ Στέλιο Αγγελούδη. Ο κ. Αγγελούδης παρουσίασε στον κ. Δημαρά και τους συνεργάτες του τις δυνατότητες και τις προοπτικές του λιμένος, καθώς επίσης και τα σχέδια της διοίκησης για την ενίσχυση των δραστηριοτήτων. Ειδική ήταν η αναφορά του κ. Αγγελούδη στα έργα της επέκτασης της 6ης προβλήτας, καθώς επίκειται η εγκατάσταση του αναδόχου και η έναρξη των εργασιών, και της κατασκευής και λειτουργίας μαρίνας στην α΄ προβλήτα. Επίσης, ο πρόεδρος της ΟΛΘ εξήγησε στον κ. Δημαρά την ουσιαστική αλλαγή χρήσης και λειτουργικότητας της α΄ προβλήτας μετά την απομάκρυνση των αυτοκινήτων, την «μετακόμιση» των υπηρεσιών του λιμενικού σώματος και την ήπια ανάπλαση του χώρου με την ανακατασκευή του παραδοσιακού οδοστρώματος, τη δενδροφύτευση και την ανανέωση του φωτισμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια: