Τρίτη 14 Ιουλίου 2009

Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά...

Και τη φωτιά είναι έτοιμοι να την ανάψουν οι καπνοπαραγωγοί. Εμμένει η ΓΕΣΑΣΕ στην απόφασή της να πραγματοποιηθούν οι κινητοποιήσεις των καπνοπαραγωγών, χαρακτηρίζοντας ως «εμπαιγμό» τις ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για επιδόματα στους καπνοπαραγωγούς.
«Τα επιδόματα», επισημαίνεται σε σημερινή ανακοίνωση της ΓΕΣΑΣΕ, «ίσως ανέλθουν στα 20.000.000 ευρώ για μια πενταετία, τη στιγμή που οι καπνοπαραγωγοί θα χάσουν 568.000.000 ευρώ από το εισόδημά τους. Ένα ποσό για το οποίο, τονίζεται, τόσο ο υπουργός όσο και ο πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής δεσμεύτηκαν επανειλημμένα ότι θα το διασφάλιζαν πλήρως».
Η ΓΕΣΑΣΕ εκτιμά ότι στις κινητοποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν, κατά πάσα πιθανότητα στα μέσα του Σεπτέμβρη, θα συμμετάσχουν χιλιάδες καπνοπαραγωγοί.

Το ΠΑΣΟΚ
«Η κυβέρνηση για άλλη μία φορά αυτοσχεδιάζει και, μάλιστα, με πολύ μεγάλη προχειρότητα», σημειώνει ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για αγροτικά θέματα Βασίλης Έξαρχος σχετικά ανακοινώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για επιδόματα στους καπνοπαραγωγούς.
«Δεν φτάνει που, με τους αδέξιους χειρισμούς της και την αποτυχία της στις διαπραγματεύσεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έχει την αποκλειστική ευθύνη για την άνιση και άδικη εις βάρος των καπνοπαραγωγών εξέλιξη, της απώλειας των 567 εκατ. ευρώ από το εισόδημά τους, και για τη μεταφορά τους στο Β’ Πυλώνα της ΚΑΠ αλλά συνεχίζει να αποκρύπτει την αλήθεια και να μοιράζει έωλες υποσχέσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά.
Προσθέτει επίσης ότι «είναι σαφές ότι, με τις ρυθμίσεις που προτείνει η κυβέρνηση, δεν μπορούν να επιστραφούν τα 567 εκατ. ευρώ στους καπνοπαραγωγούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: