Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Προχωράει της ΕΥΑΘ

Στην τελική φάση του διαγωνισμού, που προβλέπει την υποβολή δεσμευτικών προσφορών, πέρασαν και τα τρία κοινοπρακτικά σχήματα που εκδήλωσαν αρχικό ενδιαφέρον, για την απόκτηση του 23,02% των μετοχών της Εταιρείας Υδρευσης και Αποχέτευσης Θεσσαλονίκης Α.Ε. (ΕΥΑΘ).
Στη συνεδρίαση της Διυπουργικής Επιτροπής Αποκρατικοποιήσεων, με τη συμμετοχή των Υπουργών Οικονομίας, Γιάννη Παπαθανασίου, Ανάπτυξης, Κωστή Χατζηδάκη, Απασχόλησης, Φάνης Πάλλη – Πετραλιά και Μακεδονίας – Θράκης, Σταύρου Καλαφάτη, οι χρηματοοικονομικοί και νομικοί σύμβουλοι, που ορίστηκαν από τη Διυπουργική Επιτροπή, αφού πρώτα αξιολόγησαν τους φακέλους των υποψήφιων επενδυτών που ανταποκρίθηκαν στην από 16-7-2009 Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για τη συμμετοχή τους στο δημόσιο διεθνή διαγωνισμό για την επιλογή στρατηγικού επενδυτή, απεφάνθησαν ότι και οι τρεις κοινοπραξίες πληρούν τα κριτήρια επιλογής.
Πρόκειται για τις κοινοπραξίες:
1. Aqualia (Ισπανία) - ΓΕΚ Τέρνα (Ελλάδα)
2. Suez Environment (Γαλλία) - Ελλακτώρ (Ελλάδα)
3. Veolia Eau (Γαλλία) - MIG (Ελλάδα) - Ιόνιος (Ελλάδα)
Η Διυπουργική Επιτροπή υιοθέτησε την εισήγηση των χρηματοοικονομικών και νομικών συμβούλων και αποφάσισε όπως οι κοινοπραξίες αυτές συμμετάσχουν στο τελικό στάδιο του διαγωνισμού για την αγορά μετοχών κυριότητας του Δημοσίου, που αντιστοιχούν στο 23,02% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας.
Σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση θα ζητήσει τις δεσμευτικές προσφορές για την πώληση του 23,02% της ΕΥΑΘ, αλλά και του μάνατζμεντ της εταιρείας από τις τρεις κοινοπραξίες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον το αργότερο στις αρχές του Οκτωβρίου.
Το τίμημα πώλησης, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα πρέπει να είναι υψηλότερο από την χρηματιστηριακή αξία των μετοχών που θα αγοραστούν καθώς θα μεταβιβαστεί και το μάνατζμεντ.
Υπενθυμίζεται ότι το Δημόσιο θα εξακολουθήσει να διατηρεί στην κυριότητά του το 51% των μετοχών της ΕΥΑΘ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: