Τετάρτη 8 Ιουλίου 2009

ΔΕΘ στη Θέρμη;

Τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στη Θέρμη, σε χώρο 500 στρεμμάτων δίπλα στα ιαματικά Λουτρά της περιοχής, προτείνει ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ιαματικών Πηγών Λουτροπόλεων Ελλάδας. Έστειλε επιστολή στον υπουργό Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρο Καλαφάτη, πρόεδρο της επιτροπής που συστάθηκε για τη διεκπεραίωση του συγκεκριμένου θέματος, την ίδια ώρα που συνεδρίαζε η επιτροπή στο γραφείο του υπουργού, διατυπώνοντας μια άλλη άποψη από αυτήν του δήμου Θεσσαλονίκης, για παράδειγμα, που έχει εκφράσει την επιθυμία του να μεταστεγαστεί στα δυτικά (και ειδικά στην περιοχή των Λαχανόκηπων) η Διεθνής Έκθεση.
Η διοίκηση του Συλλόγου, στα επιχειρήματά της, αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η συγκεκριμένη έκταση ανήκει στο δήμο, γειτνιάζει με το αεροδρόμιο «Μακεδονία» ενώ σε κοντινή απόσταση βρίσκονται ο περιφερειακός που συνδέεται με την Εγνατία οδό, όπως και ο οδικός άξονας της πόλης προς τη Χαλκιδική.
Ο Σύλλογος υποστηρίζει ακόμη ότι με τη μετεγκατάσταση της ΔΕΘ στην έκταση της Θέρμης, θα προβληθεί σε διεθνές επίπεδο ο ιαματικός και θεραπευτικός τουρισμός της Ελλάδας και στο πλαίσιο αυτό προτείνει: να δημιουργηθεί στην παρακείμενη Λουτρόπολη Θέρμης μόνιμη έκθεση προβολής όλων των ελληνικών λουτροπόλεων.
Η επιστολή κοινοποιήθηκε στο υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, στα κόμματα, τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, το Νομάρχη και το Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, το Σύνδεσμο Δήμων και Κοινοτήτων Ιαματικών Πηγών και στον Ε.Ο.Τ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: