Δευτέρα 13 Ιουλίου 2009

Στη Βουλή το θέμα των αποζημιώσεων για τις καταστροφές του Δεκεμβρίου

Τα υπόλοιπα των αποζημιώσεων, για τις καταστροφές που υπέστησαν οι επιχειρήσεις τους, στα επεισόδια του περασμένου Δεκεμβρίου περιμένουν, ακόμη, οι καταστηματάρχες της Θεσσαλονίκης. Αυτό καταγγέλλει, σε ερώτηση που κατέθεσε, χθες, στη Βουλή, ο βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης και πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Δημοσίων Έργων, Γιάννης Μαγκριώτης.
Ο βουλευτής επισημαίνει ότι, οκτώ μήνες μετά την καταστροφή των επιχειρήσεων τους, δεκάδες επιχειρηματίες στην πλειοψηφία τους καταστηματάρχες του εμπορικού κέντρου της Θεσσαλονίκης «πήραν μόνο ένα ενδεικτικό ποσό που δεν αντικατοπτρίζει το σύνολο της δαπάνης αποκατάστασης» των ζημιών. Παραδέχεται ότι «οι επιχειρηματίες εισέπραξαν το ποσό των 10.000 ευρώ σαν πρώτη δόση της αποζημίωσης» και προσθέτει ότι «έκτοτε δεν έγινε λόγος για την είσπραξη των υπολοίπων χρημάτων».
Σύμφωνα με τον κ. Μαγκριώτη ο τρόπος αποζημίωσης που έχει οριστεί «δεν μπορεί να είναι αντικειμενικός δεδομένου ότι πρέπει να γίνει αυτοψία στις επιχειρήσεις που όμως μετά από τόσο διάστημα έχουν ήδη αποκαταστήσει τις ζημιές». Χαρακτηρίζει «χρονοβόρα» τη διαδικασία για την καταβολή των αποζημιώσεων, επισημαίνει ότι ο νόμος δεν αναφέρεται στις εποχικές επιχειρήσεις που καταστράφηκαν και ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Οικονομίας τι προτίθεται να κάνει «προκειμένου να επισπευστούν οι διαδικασίες αποζημίωσης των επαγγελματιών της Θεσσαλονίκης» και για να συμπεριλάβει και τις εποχικές επιχειρήσεις στις αποζημιώσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια: