Τρίτη 7 Ιουλίου 2009

Χατζηγάκης: Καμία περικοπή στις αγροτικές ενισχύσεις

Τη διαβεβαίωση πως δεν θα υπάρξει καμιά απολύτως περικοπή αγροτικών ενισχύσεων έδωσε σήμερα ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σωτήρης Χατζηγάκης. «Το υπουργείο ετοιμάζει ένα μεγάλο γεωργικό κτηματολόγιο, το οποίο θα προβλέπει και θα διασφαλίζει απόλυτα το αγροτικό εισόδημα και τις ενισχύσεις», είπε και διευκρίνισε ότι «αυτό θα το επιτύχει με την αναβάθμιση δύο μεγάλων οργανισμών, οι οποίοι ήδη λειτουργούν του ΟΠΕΚΕΠΕ και της ΑΓΡΟΓΗ».
Τις δηλώσεις αυτές έκανε, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Κώστα Καραμανλή, στο Μαξίμου.
Επίσης, όπως έκανε γνωστό ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό συζητήθηκαν τα μεγάλα εγγυοβελτιωτικά έργα, καθώς ήδη το υπουργείο προχωρά ένα τεράστιο πρόγραμμα, ώστε να μπορέσει η ελληνική γεωργία να αντιμετώπισει τις σύγχρονες απαιτήσεις και τις σύγχρονες συνθήκες.
Συζητήθηκαν ακόμη, οι νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν το επιστημονικό τμήμα του υπουργείου, το ΕΦΥΑΓΕ, καθώς και σειρά ρυθμίσεων για την προστασία των ζώων, αλλά και τον ΕΦΕΤ
«Εκείνο το οποίο συζητήσαμε, είναι το γενικότερο νοικοκύρεμα, ώστε το υπουργείο να είναι μια μονάδα παραγωγική, αναπτυξιακή και ανταγωνιστική, η οποία θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις», υπογράμμισε καταλήγοντας ο κ. Χατζηγάκης.

ΠΑΣΟΚ: Χρειάζεται αλλαγή αγροτικής πολιτικής

«Οι γεωργοί και οι κτηνοτρόφοι από τον Έβρο μέχρι την Κρήτη, λόγω της αντιαγροτικής πολιτικής της κυβέρνησης, αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. Η μείωση του εισοδήματός τους, η διάλυση των Οργανισμών για την υποστήριξή τους, οι υποσχέσεις που δεν υλοποιούνται και η έλλειψη σχεδιασμένης πολιτικής δεν τους δίνουν ελπίδα και προοπτική», σχολίασε ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για θέματα Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βασίλης Έξαρχος, με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Για τη στήριξη των αγροτών και την ανάπτυξη της υπαίθρου, η χώρα χρειάζεται αλλαγή αγροτικής πολιτικής. Η χώρα χρειάζεται αλλαγή κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Εξαρχος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: