Δευτέρα 27 Ιουλίου 2009

Άνοιξαν τα μπλόκα


Ανέστειλαν τις κινητοποιήσεις τους οι ροδακινοπαραγωγοί της Πέλλας. Ήδη άρχισαν να αποχωρούν από τα μπλόκα τους στην Εθνική Οδό (κόμβοι Μελισσίου, Γυψοχωρίου και εργοστασίου "Κόνεξ"), στα οποία παρέμειναν με τα τρακτέρ τους για έντεκα ημέρες.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Πέλλας Χρήστο Χατζηαντωνίου, «η απόφαση ελήφθη αργά χθες το βράδυ, σε συνεδρίαση των προέδρων των οργανώσεων παραγωγών, κατά την οποία, αξιολογήθηκαν οι διευκρινίσεις που δόθηκαν από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και τον ΕΛΓΑ σε σχέση με τον τρόπο καταγραφής και αποζημίωσης των ροδακινοπαραγωγών για την πλεονάζουσα παραγωγή».
Πρόσθεσε πως ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις, αλλά οι παραγωγοί περιμένουν περαιτέρω διευκρινίσεις σε επιμέρους ζητήματα. Γνωστοποίησε ακόμη πως ήδη συστήνεται επιτροπή, η οποία τις επόμενες ημέρες θα επιδιώξει να έχει εκ νέου συνάντηση στην Αθήνα, στο υπουργείο.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Γεωργικής Ένωσης Συνεταιρισμών Πώλησης Οπωροκηπευτικών (ΓΕΣΠΟΒ), με έδρα τη Σκύδρα, Κωνσταντίνος Φαντίδης τόνισε πως η επιτροπή θα αγωνιστεί, ώστε να εξασφαλίσει μία καλύτερη τιμή για το βιομηχανικό ροδάκινο, 3-4 λεπτά μεγαλύτερη από τα 22 λεπτά ανά κιλό που ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης.
Συναντήσεις με ροδακινοπαραγωγούς σε Πέλλα και Ημαθία, θα έχει αργότερα σήμερα η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα. (στις 14.00 στην ΑΣΟ "Άγιος Κωνσταντίνος" στην Ημαθία και στις 20.00 σε συγκέντρωση στην Καλή του Δ. Μενηίδος Ν. Πέλλας).

Δεν υπάρχουν σχόλια: