Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

Στη Βουλή το θέμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων από και προς τη Θεσσαλονίκη

Στη βουλή το θέμα της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης, με ερώτηση της βουλευτού Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ και δημοτικής συμβούλου, Χρύσας Αράπογλου. Όπως υποστηρίζει, φέτος, δεν δρομολογήθηκε οχηματαγωγό πλοίο ούτε καν για τις κοντινές Σποράδες κι ενώ το καλοκαίρι του 2004 είχαμε δεκαπέντε δρομολόγια οχηματαγωγών πλοίων την εβδομάδα, φέτος πραγματοποιούνται μόνο τρία την εβδομάδα.
"Αυτή τη στιγμή, μεσούσης της καλοκαιρινής περιόδου, η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης περιορίζεται σε δύο δρομολόγια την εβδομάδα για τη Λήμνο, τη Μυτιλήνη και τη Χίο και ένα για Δωδεκάνησα με οχηματαγωγά πλοία, ενώ η σύνδεση με τις Σποράδες γίνεται μόνο με καταμαράν, χωρίς τη δυνατότητα δηλαδή μεταφοράς οχημάτων – άρα και εμπορευμάτων! Θαλάσσια σύνδεση απαράδεκτη για τη συμπρωτεύουσα (;), για τη Βόρεια Ελλάδα συνολικά, για το δεύτερο μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας", υπογραμμίζει η κ. Αράπογλου.
Ισχυρίζεται ότι έτσι πλήττεται η τουριστική κίνηση νησιών του Αιγαίου, καθιστώντας σχεδόν απαγορευτικές, από άποψη κόστους, τις διακοπές σε αυτά για τις ασθενέστερες οικονομικά τάξεις, πλήττονται οι εργαζόμενοι που μέσω των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του Οργανισμού Εργατικής Εστίας θα επέλεγαν διακοπές σε νησιά του Αιγαίου, αφού θα είναι αναγκασμένοι να ταλαιπωρηθούν μετακινούμενοι μέσω Πειραιά και "υποβαθμίζεται ακόμη περισσότερο ο ήδη υποβαθμισμένος επιβατικός λιμένας της Θεσσαλονίκης, με τα δρομολόγια να μειώνονται όλο και περισσόερο".
Ρωτά τους αρμόδιους υπουργούς πώς σκοπεύουν να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις στην οικονομία και στον τουρισμό της Βόρειας Ελλάδας αλλά και των νησιών του Αιγαίου και ποιος είναι ο προγραμματισμός για την αντιμετώπιση της ακτοπλοϊκής απομόνωσης της Θεσσαλονίκης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: