Πέμπτη 16 Ιουλίου 2009

ΕΕΘ: Να μη φορολογούνται τα κέρδη των τυχερών του ΟΠΑΠ

Στο πλευρό των πρακτόρων του ΟΠΑΠ, οι οποίοι αρχίζουν, από σήμερα, απεργία διαρκείας, τάσσεται, με ανακοίνωσή του, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης(ΕΕΘ). Κατέθεσε αίτημα για την άρση της φορολόγησης των κερδών των παιχτών της ΟΠΑΠ ΑΕ και των κρατικών λαχείων.
«Τα πρόσφατα φορολογικά μέτρα της κυβέρνηση πέραν την γενικότερης ανασφάλειας που προκάλεσαν στον επιχειρηματικό κόσμο, πλήττουν και μια συγκεκριμένη κατηγορία επαγγελματιών, τους πράκτορες της ΟΠΑΠ ΑΕ», τονίζει ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης σε επιστολή του προς τον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, Γιάννη Παπαθανασίου.
Το ΕΕΘ εκφράζει την άποψη ότι η φορολόγηση των κερδών από το πρώτο ευρώ μπορεί να προσφέρει κάποια βραχύβια έσοδα στον κρατικό προϋπολογισμό, αλλά μακροπρόθεσμα οδηγεί σε συρρίκνωση των εσόδων και των κερδών του ΟΠΑΠ, με αποτέλεσμα:
-Τη συρρίκνωση της επαγγελματικής δραστηριότητας των πρακτόρων.
-Τη μείωση της αξίας της πλέον κερδοφόρας εταιρίας του δημόσιου τομέα, της ΟΠΑΠ ΑΕ, η οποία με το χορηγικό της πρόγραμμα στηρίζει εκατοντάδες αθλητικά σωματεία και πολιτιστικά γεγονότα σε όλη τη χώρα.
«Η κατρακύλα της τιμής της μετοχής της ΟΠΑΠ στις τελευταίες συνεδριάσεις του Χρηματιστηρίου Αθηνών επιβεβαιώνουν την πρόβλεψή μας. Η ΟΠΑΠ Α.Ε. είναι περιουσία του ελληνικού λαού και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην ενδυνάμωση και όχι στην απαξίωσή της. Η φορολόγηση των κερδών θα σπρώξει τους Έλληνες πελάτες της ΟΠΑΠ ΑΕ στο παράνομο στοίχημα και τις εταιρίες του εξωτερικού. Το αίσθημα της αδικίας επιτείνει η απόφασής σας να εξαιρέσετε από τη φορολόγηση τα κέρδη από τα καζίνο και τα χρηματικά έπαθλα από τηλεοπτικά παιχνίδια. Κανένα φορολογικό μέτρο δεν μπορεί να αποδώσει αν δεν είναι δίκαιο», υποστηρίζει ο κ. Ζορπίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: