Πέμπτη 9 Ιουλίου 2009

ΕΕΘ: Τελειώνετε με το μετρό!

Την επίσπευση των εργασιών κατασκευής του μετρό Θεσσαλονίκης ζητά από την Αττικό Μετρό ΑΕ το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Ο πρόεδρος του ΕΕΘ, Μιχάλης Ζορπίδης, επισημαίνει -για άλλη μια φορά- τα σημαντικά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη λειτουργία της αγοράς, παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν δοθεί ότι θα γίνει προσπάθεια για τη όσο το δυνατό μικρότερη όχληση της πόλης και της αγοράς. Ο κ. Ζορπίδης προτείνει στους ιθύνοντες της Αττικό Μετρό (η εταιρία εποπτεύει το έργο) να δοθεί προτεραιότητα στην ολοκλήρωση των εργασιών στο κέντρο της πόλης.
«Έχετε την υποχρέωση να επιταχύνεται τις εργασίες κατασκευής του έργου στρέφοντας τις δυνάμεις σας σε περιοχές κρίσιμες για τη λειτουργία της πόλης. Διαθέστε περισσότερα συνεργεία για την ολοκλήρωση των έργων σε Πλατεία Δημοκρατίας, Βενιζέλου και Αγίας Σοφίας και στη συνέχεια δώστε βάρος στους υπόλοιπους σταθμούς. Τα εργοτάξια στο πανεπιστήμιο και το Σιντριβάνι δεν επηρεάζουν άμεσα τη λειτουργία των επιχειρήσεων και των επαγγελματιών», τονίζει μεταξύ των άλλων ο κ. Ζορπίδης.
«Υπό κανονικές συνθήκες αυτή την περίοδο θα έπρεπε τα εργοτάξια στην οδό Εγνατία να ξηλώνονται και οι υπέργειες εργασίες να οδεύουν προς ολοκλήρωση. Η εικόνα είναι διαφορετική. Το αποτέλεσμα; Επιχειρήσεις κλείνουν, περιουσίες καταστρέφονται», προσέθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: