Παρασκευή, 17 Ιουλίου 2009

Παπαγεωργόπουλος: Περιουσιακό στοιχείο του κράτους το νερό

«Περιουσιακά στοιχεία του κράτους» χαρακτήρισε το νερό και το δίκτυο ύδρευσης, ο δήμαρχος Βασίλης Παπαγεωργόπουλος σε ομιλία του στο δημοτικό συμβούλιο. Αντέκρουσε, με αυτόν τον τρόπο, τοποθετήσεις της αντιπολίτευσης «περί ξεπουλήματος» σε ό,τι αφορά την εκχώρηση νέου ποσοστού της ΕΥΑΘ Α.Ε. σε ιδιώτες.
Ειδικότερα, ο κ. Παπαγεωργόπουλος σημείωσε ότι το νερό και το δίκτυο ανήκουν στην ΕΥΑΘ Παγίων, η οποία είναι δημόσια υπηρεσία, ενώ η ΕΥΑΘ Α.Ε. έχει μόνο την ευθύνη «της εμπορίας» του.
Πρόσθεσε δε ότι η κυβέρνηση εφαρμόζει τη σχετική νομοθεσία προηγούμενων κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ ενώ το δημόσιο διατηρεί τον έλεγχο της τιμολογιακής πολιτικής της εταιρείας.
Διευκρίνισε, ωστόσο, ότι η υπαγωγή τόσο της ύδρευσης και της αποχέτευσης, αλλά και άλλων οργανισμών κοινής ωφέλειας (υποδομές, συγκοινωνίες, κ.α.) προοπτικά, στον έλεγχο «μιας μητροπολιτικής αυτοδιοίκησης» συνιστά «σταθερή θέση» της διοίκησης του δήμου.
Τη διαφωνία τους στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ εξέφρασαν η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρύσα Αράπογλου και οι δημοτικοί σύμβουλοι Αγάπιος Σαχίνης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος και Τριαντάφυλλος Μυταφίδης, εκπροσωπώντας τις παρατάξεις τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: