Παρασκευή 24 Ιουλίου 2009

Ικανοποιημένοι οι έμποροι για την απόσυρση των Ι.Χ.

Του ΒΑΣ. ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗ
από τον ΤΥΠΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένοι εμφανίζονται οι έμποροι αυτοκινήτων ύστερα από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση στο θέμα της απόσυρσης των ΙΧ, καθώς πιστεύουν πως αυτό θα δώσει μία σημαντική ώθηση στην αγορά η οποία εμφανίζεται υποτονική.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εμπόρων αυτοκινήτων ο Απόστολος Πετμεζάς μίλησε στο ΤΘ, εκφράζοντας την ικανοποίηση του για τα συγκεκριμένα μέτρα, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και για το πόσο σημαντικά είναι αυτά, στη μείωση της επιβάρυνσης του περιβάλλοντος.
« Είναι σίγουρο ότι η απόσυρση των παλιών αμαξιών από το 1996-1997-1998, τα οποία χαρακτηρίζονται γερασμένα, θα βοηθήσει πολύ στο να μειωθεί η επιβάρυνση του περιβάλλοντος. Είμαστε εξάλλου μία χώρα που έχουμε κατά μέσο όρο ηλικιακά στα Ι.Χ. τα 11,2 χρόνια, την ίδια στιγμή που στην υπόλοιπη Ευρώπη αλλάζουν αυτοκίνητα στα επτά έτη. Αυτά τα αυτοκίνητα πρέπει να αποσυρθούν και να αντικατασταθούν με καινούργια, όχι μόνο για το περιβάλλον όπως ανέφερα αλλά και για την ποιότητα ζωής μας».
Πόσο έτοιμη είναι όμως η αγορά ώστε να ισχύσουν τα συγκεκριμένα μέτρα; Ο κ. Πετμεζάς όσον αφορά το συγκεκριμένο ερώτημα υποστηρίζει: «Υπάρχει μια πολύ καλή προετοιμασία ώστε να εφαρμοστούν άμεσα αυτά τα μέτρα, αφού στα καινούργια αυτοκίνητα η αγορά είναι καθισμένη κατά 10%, παρά το μέτρο για το τέλος ταξινόμησης το οποίο πήγε στο 50%. Αυτές εξάλλου ήταν και οι πάγιες θέσεις του συνδέσμου μας και θεωρούμε πως είναι προς όφελος της αγοράς αλλά και των καταναλωτών να εφαρμοστούν άμεσα»
Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν στα χέρια τους οι έμποροι αυτοκινήτων, ως το τέλος του 2009 θα έχουν αποσυρθεί 50.000 αυτοκίνητα.
ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: