Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Helexpo: Δε σκοπεύουμε να πουλήσουμε το ακίνητο της ΔΕΘ

Ανακοίνωση, με την οποία υπογραμμίζει ότι δεν είναι στην πρόθεσή της να πουλήσει το Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης (τη γνωστή μας ΔΕΘ), εξέδωσε η Helexpo A.E., μετά από τηλεγράφημα του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων σύμφωνα με το οποίο η εταιρία αναζητά διεθνή εταίρο. >>>

“Πάγια θέση της διοίκησης της HELEXPO είναι η μη πώληση σε οποιονδήποτε του ακινήτου του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης, καθώς και του Εκθεσιακού και Συνεδριακού Κέντρου Αττικής”, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Η διοίκηση της εταιρείας υπογραμμίζει ότι έχει καταθέσει δημόσια τη θέση της πως το ακίνητο, “δυνητικά, θα μπορούσε να μεταβιβαστεί στο Υπουργείο Οικονομικών, κατά τα πρότυπα άλλων αντίστοιχων συμβάσεων, που έχουν συναφθεί μεταξύ εταιρειών του ευρύτερου δημόσιου τομέα και του κράτους με απαραίτητη προϋπόθεση τη διατήρηση της σημερινής χρήσης του μέχρι τη δημιουργία του νέου εκθεσιακού κέντρου στη Σίνδο”.

Όσο για την μελέτη αναζήτησης εταίρου, από την οποία άρχισε το θέμα, η Helexpo Α.Ε. υποστηρίζει ότι “εξετάζει μία σειρά από σενάρια και εναλλακτικές στρατηγικές στο πλαίσιο των οποίων αποτυπώνει και σχετικές προτάσεις. Η μελέτη, έχει κατατεθεί τόσο στο μέτοχο όσο και στο εποπτεύων Υπουργείο οι οποίοι είναι οι πλέον αρμόδιοι για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων”.

Όπως γίνεται φανερό, η ανακοίνωση της Helexpo A.E., δεν αποκλείει κατηγορηματικά το να γίνει κάτι τέτοιο στο μέλλον –ειδικά αν αναλάβει δράση το… εποπτεύων υπουργείο και ο μέτοχος, “που είναι οι πλέον αρμόδιιο για τη λήψη των σχετικών αποφάσεων”.

Δεν υπάρχουν σχόλια: