Παρασκευή 4 Νοεμβρίου 2011

«Στοπ» στην απαξίωση της ΔΕΘ ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο

«Όχι» στο ‘ξεπούλημα’ της ΔΕΘ λέει με ψήφισμα του το Περιφερειακό Συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας, ζητώντας τη δημιουργία ενός σύγχρονου εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου στον χώρο της Έκθεσης.

Αναλυτικά το ψήφισμα αναφέρει πως η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης δεν είναι μόνον μια εταιρεία του Δημοσίου, αλλά αποτελεί θεσμό για την πόλη και τη χώρα ως επιταχυντής ανάπτυξης και προόδου, ενώ καταλυτικό ρόλο έπαιξε για την αναγνωρισιμότητά της πόλης σε διεθνές επίπεδο.

Καλούν την πολιτική ηγεσία να αναβαθμίσει το θεσμό της ΔΕΘ, που μεθοδευμένα οδηγείται στην απαξίωση και να τον αξιοποιήσει προς όφελος της πόλης και του επιχειρείν.

«Καλούμε την πολιτική ηγεσία να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και ανταγωνιστικού εκθεσιακού και συνεδριακού κέντρου. Να δημιουργήσει το θεσμικό και τεχνικό πλαίσιο, με το οποίο ενιαίος όμιλος της ΔΕΘ θα μπορέσει να αναπτύξει διεθνείς συνεργασίες με εξειδικευμένους εκθεσιακούς φορείς του εξωτερικού που θα διευρύνουν το εκθεσιακό προϊόν, θα διεθνοποιήσουν τα γεγονότα, θα αναγεννήσουν την Έκθεση και θα την ισχυροποιήσουν έναντι του εθνικού και διεθνούς ανταγωνισμού», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: