Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011

Μετ’ εμποδίων οι συναλλαγές με τη ΔΕΗ

Μετ’ εμποδίων πραγματοποιούνται από το πρωί οι συναλλαγές των καταναλωτών στα υποκαταστήματα της ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ συνεχίζουν την κατάληψη στο κέντρο πληροφορικής της ΔΕΗ στο Χολαργό με αποτέλεσμα να >>>

παραμένει μπλοκαρισμένο το δίκτυο των υπηρεσιών της Επιχείρησης.

Λίγο μετά τις 9 το πρωί τα υποκαταστήματα σε ολόκληρη τη χώρα δέχτηκαν οδηγίες από τα κεντρικά της ΔΕΗ για να προχωρήσουν σε εισπράξεις λογαριασμών με τον παραδοσιακό τρόπο. Η διοίκηση της ΔΕΗ έχει ήδη προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες για να επανακτήσει τον έλεγχο του πληροφορικού συστήματος.

Αρχικός στόχος της κατάληψης από τους συνδικαλιστές ήταν να εμποδίσουν την έκδοση εντολών διακοπής ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πλήρωσαν το χαράτσι. Η ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών για το προσωρινό πάγωμα των αποσυνδέσεων στους οφειλέτες ακύρωσε το εγχείρημα της ΓΕΝΟΠ. Οι συνδικαλιστές δηλώνουν πλέον ότι συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ζητώντας την οριστική απόσυρση του μέτρου για το χαράτσι, άσχετα αν η κίνησή τους με το μπλόκο στο Χολαργό δεν αποτελεί τροχοπέδη στα άμεσα σχέδια της επιχείρησης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: