Παρασκευή 11 Νοεμβρίου 2011

Ενοίκια σε… κάθετη πτώση

Την κατρακύλα έχουν πάρει οι τιμές των ενοικίων στη Θεσσαλονίκη τον τελευταίο ενάμιση χρόνο. Η πτώση φτάνει ή και ξεπερνά το 30% στα ενοίκια των κατοικιών, είναι το ίδιο μεγάλη και στα καταστήματα και γραφεία. >>>

 

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας “Έθνος”, έχει εκλείψει, εκτός ολίγων περιπτώσεων, ο "αέρας" που κινούνταν σε εξωφρενικά επίπεδα προ της κρίσης και έκανε πλούσιους αρκετούς ιδιοκτήτες -κυρίως ισόγειων καταστημάτων- στο κέντρο της πόλης.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι τιμές των ενοικίων έχουν μειωθεί ακόμη και στο 50%, αφορούν όμως ακίνητα που είναι σε υποβαθμισμένες περιοχές, παλιάς κατασκευής ή σπίτια που χρήζουν σημαντικής ανακαίνισης. Ο πρόεδρος του Συλλόγου Μεσιτών Θεσσαλονίκης, Μιχάλης Αναγνώστου, εκτιμά ότι τα επόμενα 3-5 χρόνια δεν θα υπάρξει καμία αύξηση στα μισθώματα, τόσο των κατοικιών όσο και των εμπορικών.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως στην Καλαμαριά διαμέρισμα 100 τ.μ. νοικιαζόταν το 2009 προς 600 ευρώ τον μήνα και αφού έμεινε ανοίκιαστο 8 μήνες, σήμερα προσφέρεται προς 450 ευρώ, ενώ στη Χαριλάου διαμέρισμα 80 τ.μ. νοικιάστηκε 380 ευρώ, όταν ο προηγούμενος ενοικιαστής έδινε 500 ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: