Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

Αισιόδοξος ο Νικητιάδης για τον τουρισμό

Ως την καλύτερη, ιστορικά, χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό χαρακτήρισε το 2011 ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Γ. Νικητιάδης. Αισιοδοξεί ότι ενδεχομένως να ξεπεραστούν και τα 16,5 εκατ. αφίξεων, ενώ σε ανάλογα πρωτόγνωρα επίπεδα θα κυμανθούν και τα έσοδα. >>>

Όπως υπογράμμισε ο κ. Νικητιάδης, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, στο πλαίσιο της 27ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού PHILOXENIA, η επίδοση αυτή κατέστη εφικτή με το 1/3 των δαπανών για την υλοποίηση της τουριστικής πολιτικής, σε σχέση με το 2009.

Από την πλευρά του ο νέος Υφυπουργός Πολιτισμού-Τουρισμού, κ. Πέτρος Αλιβιζάτος, τόνισε ότι τα αποτελέσματα από τον τουρισμό είναι καλύτερα από τα αναμενόμενα, ενώ πρόσθεσε πως ο σχεδιασμός της τουριστικής στρατηγικής της χώρας χρειάζεται να έχει ορίζοντα 20ετίας.

Μάλιστα δήλωσε ότι οι επείγουσες ανάγκες της τουριστικής ανάπτυξης δεν μπορούν να περιμένουν, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για την συνύπαρξη δύο Υφυπουργών στο Υπουργείο Πολιτισμού-Τουρισμού είπε πως αποτελεί απτή απόδειξη της συναίνεσης, η οποία απαιτείται σε κρίσιμα ζητήματα για την ανάκαμψη της Ελλάδας.

Ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε πως είναι έτοιμο σχέδιο νόμου για τον τουρισμό υπαίθρου, που επικεντρώνει σε δράσεις αλιευτικού και οινικού τουρισμού, καθώς και αγροτουρισμού, ότι προχωρά η χάραξη της στρατηγικής για τον συνεδριακό τουρισμό, εντείνονται οι προσπάθειες για προσέλκυση περισσότερων κρουαζιερόπλοιων.

Όσον αφορά στην προσέλκυση τουριστών από νέες αγορές, για τη Ρωσία προωθείται συμφωνία, έτσι ώστε οι μεγάλοι Ρώσοι tour-operators να αποτελέσουν βίζα-centers για τη χώρα μας, πρωτοβουλία που εκτιμάται ότι θα «εκτοξεύσει» την άφιξη επισκεπτών στην Ελλάδα.

Απαντώντας σε ερώτηση για το ξενοδοχείο Μακεδονία-Παλλάς, ο κ. Νικητιάδης ανακοίνωσε πως είναι έτοιμος να καλέσει τους εμπλεκόμενους φορείς με στόχο να συνεχίσει να λειτουργεί, καθώς αποτελεί ένα ξενοδοχείο-σύμβολο για τη Θεσσαλονίκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: