Τρίτη, 15 Νοεμβρίου 2011

Αντιδρούν οι συνδικαλιστές στο ενδεχόμενο πώλησης μονάδων της ΔΕΗ

Την αντίδραση των συνδικαλιστών της ΔΕΗ προκάλεσε η σημερινή εξαγγελία, στη Βουλή, του υπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου για πώληση τεσσάρων λιγνιτικών μονάδων ηλεκτροπαραγωγής. >>>

 

Με ανακοινώσεις τους η ΓΕΝΟΠ και το Σωματείο «Σπάρτακος» της Πτολεμαΐδας τάσσονται κατά της πώλησης μονάδων, αντιπροτείνουν την παραχώρηση νέων λιγνιτικών κοιτασμάτων σε ιδιώτες και προειδοποιούν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σε ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό ΠΕΚΑ η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο για νεοφιλελεύθερες απόψεις και εκποίηση της περιουσίας του ελληνικού λαού. Σύμφωνα με την Ομοσπονδία οι αποφάσεις για το άνοιγμα της λιγνιτικής παραγωγής της ΔΕΗ σε τρίτους δεν πρέπει να ληφθούν πριν εκδοθεί σχετική απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, η οποία αναμένεται στις 15 Δεκεμβρίου.

Το Σωματείο «Σπάρτακος» αναφέρει ότι δεν θα επιτρέψει συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΗ για δημιουργία θυγατρικών στην παραγωγή και ζητά, αντί για πώληση μονάδων, δημοπράτηση των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης των κοιτασμάτων λιγνίτη σε Δράμα και Ελασσόνα και να προχωρήσει η κατασκευή των μονάδων που προγραμματίζει η ΔΕΗ σε Πτολεμαΐδα και Φλώρινα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: