Δευτέρα 14 Νοεμβρίου 2011

«Μέτωπο» δημάρχων κατά του ειδικού τέλους ακινήτων

Το ειδικό τέλος ακινήτων βρέθηκε στο επίκεντρο συνάντησης της ΚΕΔΕ με προέδρους και μέλη Εκτελεστικών Επιτροπών και Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων της χώρας, καθώς το ζήτημα προκαλεί την αντίδραση ολοένα και περισσότερων δημάρχων, που στέκονται στο πλευρό των δημοτών τους. >>>

 

Πολλοί δήμαρχοι αναζήτησαν τρόπους κοινής αντίδρασης, ενώ εκφράστηκε και το δημαρχιακό κίνημα «δεν πληρώνω», που συνεχώς μεγαλώνει, μετά την πρωτοβουλία του δημάρχου Νέας Ιωνίας Νίκου Γκότση να δεσμευθεί για νομική κάλυψη όσων αρνηθούν να καταβάλουν το τέλος.

Ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Καλλιθέας Κώστας Ασκούνης, εκ μέρους του ΔΣ της ΚΕΔΕ τόνισε ότι οι δήμαρχοι δεν έχουν θεσμικό ρόλο, μετά την επιβολή από το υπουργείο Οικονομικών του τέλους στα ακίνητα μέσω της ΔΕΗ και επισήμανε ότι δεν μπορούν οι δήμοι να ταυτιστούν με το κίνημα «δεν πληρώνω».

Πάντως παραδέχθηκε ότι υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων που πραγματικά δεν μπορούν να πληρώσουν το τέλος, πληρούν όλα τα κοινωνικά κριτήρια και πρέπει να έχουν τη συμπαράσταση των δήμων.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι κατέθεσαν τις δικές τους προτάσεις, από τις οποίες ξεχωρίζουν αυτές που θέλουν τους δήμους να συμπαραστέκονται νομικά στους πολίτες που δεν μπορούν να πληρώσουν και αυτές που θέλουν πιο δυναμικές παρεμβάσεις, όπως αυτές που πρότεινε ο δήμαρχος Θορικού Π.Ευθυμίου, δηλαδή όταν ένας πολίτης δεν έχει αποδεδειγμένα να πληρώσει, τότε συγκροτημένα ηλεκτρολόγοι του δήμου επανασυνδέουν το ρεύμα της οικίας του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: