Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Χάθηκαν 10 εκατ.ευρώ για σίτιση αστέγων-απόρων

Την απώλεια 10 εκατ. ευρώ από κοινοτικούς πόρους που προορίζονταν για την σίτιση των απόρων και των αστέγων στην Ελλάδα, καταγγέλλει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γ. Παπανικολάου.

Επικαλούμενος σχετική απάντηση του Επιτρόπου για θέματα Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης, Ντ. Τσόλος, ο κ. Παπανικολάου επισημαίνει ότι εξαιτίας διοικητικών ανεπαρκειών έχουν μείνει ανεκμετάλλευτα περίπου 10,5 εκατομμύρια ευρώ από τα συνολικά 20 εκατ. ευρώ που διατέθηκαν στην Ελλάδα τον περασμένο χρόνο για τη σίτιση των απόρων. Σύμφωνα με το Ρουμάνο Επίτροπο, η χώρα μας αξιοποίησε μόνο το 47,3% των διατεθέντων πόρων, σε σύγκριση με τον μέσο όρο του 96,8% στα 20 συμμετέχοντα κράτη μέλη.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει ο ευρωβουλευτής, το ποσό αυτό αντιστοιχεί με ένα καθημερινό γεύμα επί έναν συνεχόμενο χρόνο σε εστιατόριο μεσαίας κατηγορίας για περίπου 3.000 άπορους, δυναμική που αντιστοιχεί στο 1/3 περίπου της προσπάθειας της Εκκλησίας της Ελλάδας, η οποία διανέμει καθημερινά περίπου 10.000 μερίδες φαγητού από 195 συσσίτια ανά τη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: