Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Κι ο δήμος Βόλβης κατά του χαρατσιού

“Ανελέητη φοροεπιδρομή” χαρακτηρίζει την κατάσταση που βιώνουν, το τελευταίο χρονικό διάστημα, μισθωτοί και συνταξιούχοι, το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης. Ειδικά για το Ειδικό Τέλος Ακινήτων μέσω λογαριασμών της ΔΕΗ, το χαρακτηρίζει “παράνομο χαράτσι”. >>>

 

Με ομόφωνο ψήφισμά του, στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, ο δήμος Βόλβης “διαμαρτύρεται και καταγγέλλει την ανελέητη φοροεπιδρομή που δέχονται οι δημότες μας, όπως ολόκληρος ο Ελληνικός λαός”. Μάλιστα, στο ψήφισμα αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι “μειώθηκε το αφορολόγητο όριο, επιβλήθηκε έκτακτη εισφορά στην φορολογία εισοδήματος, τέλος επιτηδεύματος στους αυτοαπασχολούμενους, και επαγγελματίες, τέλος στα ακίνητα μέσω ΔΕΗ, αύξηση του ΦΠΑ, ακρίβεια στα καύσιμα, όπου το μεγαλύτερο ποσοστό της τιμής είναι φόροι. Από την άλλη ανεργία, αναδουλειά, αγρότες χωρίς έσοδα, υπάλληλοι και συνταξιούχοι με κομμένους μισθούς και συντάξεις. Η εφεδρεία στο δημόσιο προ των πυλών, που σημαίνει και άλλο περικοπές στο ανύπαρκτο ουσιαστικά «κοινωνικό κράτος»”.

Στο ψήφισμα καταγγέλλεται “η «νέα» κυβέρνηση σαν συνέχεια της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ”, η οποία “θα εφαρμόσει και θα εντείνει τα αντιλαϊκά μέτρα ενάντια σε μισθούς και συντάξεις”. Προβλέπεται, ακόμη, πως “το «κούρεμα» του χρέους οι τράπεζες και η κυβέρνηση θα το μετακυλήσουν στον λαό”.

“Χρήματα υπάρχουν. Όχι όμως στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, αλλά της πλουτοκρατίας που έχει απομυζήσει και συγκεντρώσει τον παγκόσμιο πλούτο και ιδρώτα των λαών στα χέρια της”. υπογραμμίζεται στο ομόφωνο ψήφισμα.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλβης, συμπαραστέκεται στις κινητοποιήσεις των εργαζόμενων και των λαϊκών οικογενειών κατά του “αντισυνταγματικού και παράνομου χαρατσιού, που επιβάλλεται μέσω της ΔΕΗ”. Μάλιστα, για όσους δημότες αποφασίσουν να πληρώσουν τους λογαριασμούς χωρίς τον πρόσθετο φόρο, μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών ή πληρωμών των τραπεζών, ο Δήμος αναλαμβάνει την συγκέντρωση των αποδείξεων αυτών και την αποστολή τους με εξώδικο στη ΔΕΗ.

Στο δημοτικό συμβούλιο Βόλβης αποφασίστηκε ο δήμος να αναλάβει την πλήρη νομική προστασία σε κάθε δημότη που θα αρνηθεί να πληρώσει το χαράτσι μέσω νομικών οι οποίο αφιλοκερδώς και οικιοθελώς θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Για την διαχείριση όλων αυτών ορίστηκε τριμελής επιτροπή από τους Δημοτικούς Συμβούλους Βασιλική Πολυζωίδου , Δημήτριο Στοΐτσα και Βασίλειο Ζωγράφο επικουρούμενη από δύο δημοτικούς υπαλλήλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: