Πέμπτη, 24 Νοεμβρίου 2011

Aλλαγή στη σύνθεση της Ευρωζώνης προβλέπουν οικονομολόγοι

Η ευρωζώνη δεν αναμένεται να ξεπεράσει την κρίση χρέους υπό την παρούσα της μορφή, εκτιμούν κορυφαίοι οικονομολόγοι και πρώην αξιωματούχοι σε έρευνα που δημοσιεύει το Reuters. >>>

 

Οι 14 από τους 20 επιφανείς ακαδημαϊκούς και ανεξάρτητους αναλυτές που ερωτήθηκαν το περασμένο δεκαήμερο συμφωνούν ότι η σύνθεση της ευρωζώνης θα αλλάξει.

Δέκα οικονομολόγοι θεωρούν ως πιθανή λύση τη δημιουργία ενός νέου «πυρήνα» της ευρωζώνης με λιγότερα μέλη, ενώ επτά από αυτούς εκτιμούν πως η Ελλάδα θα πρέπει να αποκλειστεί από αυτόν.

Έξι ερωτηθέντες προβλέπουν ότι η ευρωζώνη θα παραμείνει ως έχει, παρά το γεγονός ότι οι Ευρωπαίοι ηγέτες δεν έχουν καταλήξει ακόμα στις κατάλληλες αποφάσεις για να δώσουν λύση στην κρίση.

Μεταξύ των οικονομολόγων που ερωτήθηκαν στην έρευνα συμπεριλαμβάνεται ο καθηγητής του Harvard και επίτιμος Πρόεδρος του Γραφείου Οικονομικών Ερευνών των ΗΠΑ Martin Feldstein, ο κορυφαίος καθηγητής νομισματικής πολιτικής Takatoshi Ito, τo πρώην στέλεχος της Κεντρικής Τράπεζας της Αγγλίας David Blanchflower και ο επικεφαλής επενδύσεων της PIMCO, Mohamed El-Erian.


από το Reuters μέσω www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: