Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Επιχειρηματίες από την Κένυα στη Θεσσαλονίκη

Τον Πρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου της Κένυας, Νόρμπερτ Σιτέγι, τον αντιπρόεδρο και τη διευθύντρια διεθνών σχέσεων Έμιλυ Μοέλ, υποδέχτηκε σήμερα στο γραφείο του στην Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Απόστολος Τζιτζικώστας. >>>

 

Κατά τη συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας έκανε μια παρουσίαση της Θεσσαλονίκης και της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας, τους ενημέρωσε για τους τομείς στους οποίους βασίζεται η οικονομία της περιοχής μας και τους τόνισε ότι υπάρχουν πολλές δυνατότητες για επενδύσεις σε τομείς που μπορούν πραγματικά να αποδειχτούν προσοδοφόροι. Τέλος ο Αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στην προσπάθεια για εξωστρέφεια που γίνεται από τη διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Αντιπεριφέρειας Θεσσαλονίκης και τους τόνισε ότι στην προσπάθεια αυτή θέλουν τη συνδρομή όλων των κρατών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ευχαρίστησε τον κ. Τζιτζικώστα για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία και ανέφερε ότι σκοπός του  ταξιδιού τους στην Ελλάδα είναι αφενός να προσελκύσουν επενδυτές από την Ελλάδα στην Κένυα και αφετέρου να δρομολογήσουν εμπορικές συμφωνίες για την εξαγωγή κενυατικών προϊόντων στην Ελλάδα και μέσω της χώρας μας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τέλος παρουσίασε τους τομείς όπου υπάρχουν πλεονεκτήματα για επενδύσεις στην Κένυα, όπως οι κατασκευές, η ενέργεια, η ναυτιλία  ο τουρισμός και το εμπόριο.

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε :

«Στην προσπάθεια για εξωστρέφεια που κάνουμε, θέλουμε να εκμεταλλευτούμε όλες τις δυνατότητες που μας δίνονται και η Κένυα με τη στρατηγική γεωγραφική της θέση και την συνεχώς αναπτυσσόμενη οικονομία της, μπορεί να αποτελέσει έναν αξιόπιστο εταίρο μας στην Αφρικανική ήπειρο. Μετά τη σημερινή μας συνάντηση αποφασίσαμε σε συνεργασία με τα επιμελητήρια της Θεσσαλονίκης να δρομολογήσουμε κάποιες συναντήσεις με ενδιαφερόμενους Κενυάτες επιχειρηματίες για να ανοίξουμε το δρόμο στις επιχειρήσεις που θέλουν να στραφούν προς αυτή την κατεύθυνση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: