Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011

«Γάγγραινα» το τέλος ακινήτων, λέει ο πρόεδρος του ΒΕΘ

«Γάγγραινα» χαρακτηρίζει το έκτακτο ειδικό τέλος για τις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ), Παναγιώτης Παπαδόπουλος. >>>

«Καθημερινά γινόμαστε αποδέκτες παραπόνων από συναδέλφους που καλούνται να καταβάλουν το ειδικό τέλος και στη συνέχεια να γίνει η επιστροφή του μέσω της ΔΟΥ, ενώ ο νόμος τους απαλλάσσει από το ειδικό τέλος», τονίζει. Και προσθέτει: «Μας αναγκάζουν να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε ελέφαντες. Έχουν παρέλθει οι εποχές που ο επιχειρηματικός κόσμος είχε οικονομικές αντοχές».
Σύμφωνα με τον κ. Παπαδόπουλο, «οι τράπεζες έχουν κλείσει τις κάνουλες της δανειοδότησης οι πωλήσεις είναι ανύπαρκτες,  Οι επιχειρηματίες αδυνατούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους και  η χώρα μετατρέπεται, σταδιακά, σε ένα απέραντο πτωχοκομείο».
Και τι περιμένουν οι Βιοτέχνες από την κυβέρνηση Παπαδήμου, την οποία ο κ. Παπαδόπουλος χαρακτηρίζει την “καλύτερη δυνατή επιλογή για να αποκατασταθεί το κύρος της χώρας μας”; Να επιδείξει αποφασιστικότητα προκειμένου η αγορά να ξαναβρεί τους ρυθμούς της και  “να ακούσει τις προτάσεις του επιχειρηματικού κόσμου”.
Οι βιοτέχνες ζητούν ένα νέο ενιαίο φορολογικό σύστημα, με μειώσεις συντελεστών και έναν αναπτυξιακό και νοικοκυρεμένο προϋπολογισμό.


Με πληροφορίες από το www.voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: