Πέμπτη 24 Νοεμβρίου 2011

Financial Times: Μετεξεταστέος ο Βενιζέλος

Άφησαν… μετεξεταστέο τον Ευάγγελο Βενιζέλο, οι Financial Times! Ο εκ Θεσσαλονίκης ορμώμενος υπουργός Οικονομικών φιγουράρει… τελευταίος στην κατάταξη των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης. >>>

 

Στις κατώτερες θέσεις της κατάταξης βρίσκονται, επίσης, ο Γάλλος Φρανσουά Μπαρουά, η οποίος διαδέχθηκε -μάλλον ανεπιτυχώς- την Κριστίν Λαγκάρντ. Η Ιρλανδία, η οποία είχε συγκεντρώσει πέρσι πολύ χαμηλή βαθμολογία, κατάφερε φέτος να ανακάμψει σημαντικά.

Στην κορυφή της λίστας βρίσκεται ο Σουηδός υπουργός Οικονομικών, Αντερς Μποργκ, για την επιθετική στρατηγική που ακολουθεί.

Οι «βαθμολογητές» των FT αναγνωρίζουν τη διορατικότητα του κ. Μποργκ που επισήμανε πολύ νωρίς την ανάγκη ενίσχυσης των τραπεζών, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο παρουσίασε τα διδάγματα που προκύπτουν από την κρίση της Σουηδίας τη δεκαετία του 1990. Ιδιαίτερα αξιόλογες είναι, επίσης, οι επιδόσεις της σουηδικής οικονομίας το τρέχον έτος χάρη στις μεταρρυθμίσεις που έχουν δρομολογηθεί.

Τα εύσημα συγκεντρώνουν, επίσης, ο Μάικλ Νούναν, ο νέος υπουργός Οικονομικών του Δουβλίνου, και ο Πορτογάλος ομόλογός του, Βίτορ Κασπάρ, για την αποφασιστικότητα που έχουν επιδείξει υπό τις δύσκολες τρέχουσες συνθήκες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: