Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η Θέμις… απεργεί

"Φρένο" στην εκδίκαση υποθέσεων πατούν τα δικαστήρια της χώρας αύριο, Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου, καθώς η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) θα συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ και της ΓΣΕΕ που πραγματοποιείται την ίδια μέρα. >>>

 

Η Ομοσπονδία σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι "οι εμπνευστές της αδιέξοδης μνημονιακής πολιτικής, προκειμένου να κερδίσουν πολιτικό χρόνο και να εκτονώσουν τη λαϊκή οργή, κατέφυγαν, ερήμην του λαού, σε πολιτικές επιλογές που θεωρούν ότι τους επιτρέπουν να υλοποιούν σήμερα, αλλά και να συνεχίσουν αύριο την ίδια μνημονιακή αντιλαϊκή πολιτική".

Παράλληλα, οι δικαστικοί υπάλληλοι τονίζουν ότι "οι μνημονιακές πολιτικές δυνάμεις της χώρας, σε μια απεγνωσμένη προσπάθεια να επιβιώσουν, συσπειρώθηκαν σε ένα ενιαίο κυβερνητικό σχήμα, κατ' εντολή της τρόικας, προκειμένου να συνεχίσουν το καταστροφικό, για την κοινωνία, έργο τους".

Τέλος, η ΟΔΥΕ υπογραμμίζει ότι "το ωράριο των δικαστικών υπηρεσιών είναι κατάκτηση, μέσα από αγώνες και είναι αδιαπραγμάτευτο".

Να σημειωθεί ότι στις προθέσεις του υπουργείου Δικαιοσύνης είναι η παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων κατά δύο ώρες (μέχρι 5 το απόγευμα αντί για 3 το απόγευμα που είναι σήμερα).

Δεν υπάρχουν σχόλια: