Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Θρίαμβος για τον Π. Παπαδόπουλο στις εκλογές του ΒΕΘ

Σαρωτική νίκη με ποσοστό περί το 70 % εξασφάλισε στις εκλογές του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) ο συνδυασμός ‘Ένωση Βιοτεχνών-Νέοι Ορίζοντες’ του νυν πρόεδρου του Επιμελητηρίου Παναγιώτη Παπαδόπουλου. Η μάχη της κάλπης >>>

ανακήρυξε μεγάλο νικητή τον συνδυασμό του κ. Παπαδόπουλο, ο οποίος καταλαμβάνει 43 έδρες επί συνόλου 61, με 2.726 ψήφους.

Στην εκλογική διαδικασία προσήλθαν 3.995 μέλη του ΒΕΘ.  Από τα μέλη που ψήφισαν, τα 2.756 προέρχονται από τον κλάδο της μεταποίησης και τα 1.239 από τον κλάδο της παροχής υπηρεσιών.

Ο κ. Παπαδόπουλος δήλωσε πως «σήμερα περισσότερο παρά ποτέ χρειάζονται ισχυρά Επιμελητήρια με δυνατές και ουσιαστικές φωνές». Πρόσθεσε ότι «ο  αγώνας μας θα ενταθεί καθώς η εκρηκτική οικονομική συγκυρία που διανύουμε δεν μας επιτρέπει εφησυχασμούς. Όπως δεσμευτήκαμε προεκλογικά ξεκινάμε αμέσως τις προσπάθειες για να αρθεί η αδικία της καταχρηστικής επιβολής του τέλους ακινήτων σε πολλούς βιοτέχνες, που καλούνται να το καταβάλουν διαδικαστικά ενώ εξαιρούνται βάσει κυβερνητικής απόφασης».  

Αναλυτικά τα αποτελέσματα των εκλογών

Εκτός από την «Ένωση Βιοτεχνών - Νέοι Ορίζοντες» οι υπόλοιποι συνδυασμοί έλαβαν:

  • -«Αδέσμευτη Κοινωνία Βιοτεχνών», με επικεφαλής τον Ανδρέα Σταμπολίδη: ποσοστό 10,4 %(418 ψήφοι), επτά έδρες
  • -«Βιοτεχνική Συνεργασία», με επικεφαλής τον Ιωάννη Παπαργύρη: ποσοστό 6,6%(264 ψήφοι), τέσσερις έδρες
  • -«Αναγέννηση Βιοτεχνών», με επικεφαλής τον Σταύρο Ζαχαρέλη: ποσοστό 5,9%(236 ψήφοι), τρεις έδρες
  • -«Αγωνιστική Ενότητα Μικρών και Απασχολούμενων Βιοτεχνών», με επικεφαλής τον Γιάννη Παπαδόπουλο: 5,3%(213 ψήφοι), τρεις έδρες
  • -«Βιοτεχνική Αλληλεγγύη», με επικεφαλής τον Γιώργο Τίκη: 2,6%(107 ψήφοι), μία έδρα -που την καταλαμβάνει από τον τομέα των υπηρεσιών ο Παύλος Κολοβός.
  • -Λευκά/Άκυρα 32 ψήφοι

Δεν υπάρχουν σχόλια: