Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Οι έμποροι για το ΤΕΜΠΜΕ

Ναι μεν, αλλά... Την ταινία του Παύλου Τάσιου θυμήθηκαν οι έμποροι της Θεσσαλονίκης όσον αφορά το ΤΕΜΠΜΕ. Σε ανακοίνωσή τους, τα μέλη του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ),χαρακτηρίζουν "ιδιαίτερα θετικό" το μέτρο, επισημαίνουν, όμως, ότι η κατάργηση της επίδοτησης του επιτοκίου είναι άδικο μέτρο για τις επιχειρήσεις που δεν είχαν ενταχθεί, ακόμη, στο πρόγραμμα.
Η πλήρης ανακοίνωση του ΕΣΘ έχει ως εξής:
Αποτελεί ιδιαίτερα θετικό μέτρο, για την ενίσχυση της ρευστότητας των Μικρομεσαίων επιχειρήσεων, η έναρξη της δεύτερης φάσης του προγράμματος χρηματοδότησης, μέσω του ΤΕΜΠΜΕ και η τροποποίηση του κριτηρίου περί τριών συνεχόμενων χρήσεων κερδοφορίας, σε μία αθροιστικά κερδοφόρα χρήση των τριών τελευταίων χρόνων, αίτημα του εμπορικού κόσμου, προκειμένου να υπάρξει ευκολότερη πρόσβαση στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων.
Ωστόσο, παρά τη μείωση της προμήθειας του ΤΕΜΠΜΕ, αποτελεί αρνητική εξέλιξη η κατάργηση της επιδότησης του επιτοκίου, μέτρο άδικο για τις επιχειρήσεις που δεν έχουν ακόμη ενταχθεί στο πρόγραμμα, και οι οποίες καλούνται να αντιμετωπίσουν αυξημένο κόστος του δανεισμού.
Ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης επισημαίνει ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια και οι δυνατότητες που υπάρχουν, ώστε η Πολιτεία να σταθεί αρωγός στις επιχειρήσεις, ενισχύοντας τη στενότητα των κεφαλαίων τους και συμβάλλοντας να ανταπεξέλθουν στις αρνητικότατες συνέπειες της οικονομικής κρίσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: