Δευτέρα 6 Απριλίου 2009

Πρόγραμμα δανειοδότησης από το ΒΕΘ μέσω Εθνικής

Δάνεια σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης θα χορηγεί η Εθνική Τράπεζα, μέσω προγράμματος που κατήρτισε σε συνεργασία με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης. Δικαιούχοι θα είναι επιχειρήσεις- μέλη του επιμελητηρίου με τουλάχιστον διετή λειτουργία και ετήσιο τζίρο μικρότερο των 2,5 εκ. ευρώ.
Στόχος του προγράμματος η ενίσχυση της ρευστότητας των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης. Το ύψος της χρηματοδότησης ξεκινά από το 30% και φτάνει στο 70% του κύκλου εργασιών της επιχείρησης για την προηγούμενη χρονιά.
Το επιτόκιο του δανείου θα κυμανθεί μεταξύ 6.10 και 6,60%, ενώ η αποπληρωμή του κεφαλαίου θα πραγματοποιείται ανάλογα με τις δυνατότητες του πελάτη. Σημαντικό είναι το γεγονός ότι δεν είναι απαραίτητο η επιχείρηση να έχει κερδοφόρες χρήσεις.
Στο μεταξύ, όπως έκαναν γνωστό στελέχη της Εθνικής, η τράπεζα κάλυψε το 35% της χρηματοδότησης μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσω ΤΕΜΠΜΕ. Στη Θεσσαλονίκη κατατέθηκαν μέχρι στιγμής στη συγκεκριμένη τράπεζα 2000 αιτήσεις και έχει εγκριθεί η χορήγηση 80 εκ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: