Δευτέρα 13 Απριλίου 2009

Ας φάμε... ελληνικά το Πάσχα

Μήνυμα στους Έλληνες καταναλωτές να προτιμούν τα ντόπια προϊόντα, επειδή είναι πιο ποιοτικά και πιο φθηνά, έστειλε από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης Μιχάλης Παπαδόπουλος. Συνοδευόμενος από συνεργεία ελέγχου του Ελληνικού Οργανισμού Γάλακτος και Κρέατος και της νομαρχίας Θεσσαλονίκης, διενήργησε ενδεικτικό έλεγχο σε σφαγείο στο Λαγκαδά και στη συνέχεια επισκέφτηκε το κτίριο διοίκησης του ελληνικού οργανισμού γάλακτος και κρεάτων.
Απόλυτα ικανοποιημένος απο το τρόπο που διενεργούνται οι έλεγχοι για τον υγιεινό τρόπο σφαγής των κρεάτων δήλωσε μετά την αυτοψία που πραγματοποίησε στο σφαγείο ο κ. Παπαδόπουλος. Τόνισε ότι οι έλεγχοι αυτό το διάστημα γίνονται πιο εντατικοί και δήλωσε ότι θα συνεχιστούν και μετά το Πάσχα.
Στο μεταξύ, λειτούργησε απο τη Δευτέρα 13 Απριλίου 2009, το σφαγείο της Χαλκηδόνας. Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης, Παν. Ψωμιάδης, πρότεινε στους κτηνοτρόφους να το χρησιμοποιήσουν, έτσι ώστε να "πέσει" η τιμή των αμνοεριφίων, ενόψει Πάσχα, καθώς τα σφάγια θα μπορούσαν να διατεθούν, απευθείας, στους κρεοπώλες ή στο κοινό, χωρίς τη μεσολάβηση προμηθευτών.
«Η πρόταση του νομάρχη Παναγιώτη Ψωμιάδη να χρησιμοποιήσουν οι κτηνοτρόφοι Θεσσαλονίκης το σφαγείο της Χαλκηδόνας προκειμένου να βάλουν τα προϊόντα τους κατευθείαν στην αγορά χωρίς μεσάζοντες, έχει σαν αποτέλεσμα ο μέσος καταναλωτής να πληρώσει μέχρι 2 ευρώ φθηνότερα τα αμνοερίφια. Αυτή η πρόταση δίνει τη δυνατότητα και στους κτηνοτρόφους για απεξάρτηση από το εμπόριο, αλλά και στους καταναλωτές να προμηθεύονται τοπικό προϊόν σε πολύ χαμηλότερες τιμές», σχολίασε ο αντινομάρχης Γ. Τσαμασλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: