Τρίτη 14 Απριλίου 2009

Έπεσαν οι διαγραφές από τα μητρώα του ΒΕΘ

Ευχάριστη και ελπιδοφόρα έκπληξη αποτελούν τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στις διαγραφές μελών του βιοτεχνικού επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης οι οποίες κατά το πρώτο τρίμηνο του 2009 εμφανίζονται μειωμένες κατά 14%. Καλύτερος μήνας για τις εγγραφές ανακηρύχθηκε ο Φεβρουάριος, καθώς τότε προστέθηκαν 143 επιχειρήσεις στα μητρώα του ΒΕΘ.
Ανθεκτική εμφανίζεται προς το παρών η βιοτεχνία .Αυτό τουλάχιστον δείχνουν τα νούμερα που αφορούν στις διαγραφές και τις εγγραφές των μελών στο επιμελητήριο τους. Στα περσινά επίπεδα παρέμεινε ο αριθμός των εγγραφών στο πρώτο τρίμηνο του έτους οπότε οι νέες επιχειρήσεις έφτασαν τις 374 έναντι 373 το αντίστοιχο διάστημα του 2008.
Η επόμενη έκπληξη έρχεται από τον κατασκευαστικό κλάδο που όπως λέγεται το τελευταίο διάστημα περνά δύσκολες μέρες. Κι όμως η πλειονότητα των νέων εγγραφών στα μητρώα του ΒΕΘ αφορά οικοδομικά επαγγέλματα . Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το αντίστοιχο περσινό τρίμηνο την πρωτιά των εγγραφών είχαν και πάλι τα οικοδομικά επαγγέλματα . Τα μικρότερα ποσοστά των εγγραφών καταγράφονται στους κλάδους της κτηνοτροφίας δασοπονίας λατομείων και της μεταλλουργίας αντίστοιχα.
Τα στατιστικά στοιχεία που αφορούν στο πρώτο τρίμηνο του 2009 ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΒΕΘ Σωτήρης Μαγόπουλος κατά τη διάρκεια γεύματος, το μεσημέρι της Τρίτης 14 Απριλίου 2009.

Δεν υπάρχουν σχόλια: