Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Οδηγοί καταγγέλλουν μαύρη εργασία

Συνθήκες μαύρης εργασίας σε μεταφορικές εταιρίες της Βόρειας Ελλάδας, καταγγέλλουν τα μέλη του συνδικάτου οδηγών αυτοκινήτων Μακεδονίας Θράκης. Σύμφωνα με την καταγγελία τους, οι επιχειρήσεις αυτές απολύουν επαγγελματίες οδηγούς και τους αντικαθιστούν με οδηγούς του ΟΑΣΘ και τραπεζικούς υπαλλήλους. Σήμερα μέλη του προεδρείου κατέθεσαν μήνυση εναντίον μεταφορικής εταιρίας της Θεσσαλονίκης η οποία πρόσφατα απέλυσε τέσσερις οδηγούς τους οποίους αντικατέστησε με οδηγούς του ΟΑΣΘ.
Σύσσωμο το προεδρείο του "Συνδικάτου Οδηγών Αυτοκινήτων Μακεδονίας Θράκης, ο Ερμής" κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών, εναντίον μεταφορικής εταιρίας που εδρεύει στο νομό Θεσσαλονίκης. Κάνουν λόγο για παρανομίες που αφορούν σε μαύρη εργασία, εξαντλητικά ωράρια, προσλήψεις οδηγών που εργάζονται στον ΟΑΣΘ και όταν έχουν ρεπό και πρέπει να ξεκουράζονται αυτοί κάνουν ταξίδια στην Αθήνα.
Ο πρόεδρος του συνδικάτου Κωνσταντίνος Κατσαβούνης δηλώνει μάλιστα αυτόπτης μάρτυρας περίπτωσης εκβίασης επιθεωρητών εργασίας από τον ιδιοκτήτη της εν λόγω μεταφορικής εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: