Τετάρτη 1 Απριλίου 2009

Δυο διαγωνισμοί ενόψει για το λιμάνι της Θεσσαλονίκης;

Ο διαγωνισμός για την παραχώρηση του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) του λιμανιού της Θεσσαλονίκης, κηρύχθηκε άγονος. Η κυβέρνηση προσανατολίζεται στην προκήρυξη διαγωνισμού για την επέκταση και τη βελτίωση των εγκαταστάσεων στον 6ο προβλήτα. Επίσης, σχεδιάζει διαγωνισμό για την προμήθεια μηχανολογικού εξοπλισμού της τελευταίας λέξης της τεχνολογίας.
Με τις δύο αυτές ενέργειες, το λιμάνι της Θεσσαλονίκης αναμένεται να μπει σε νέα εποχή -αν, φυσικά, συνυπογράψουν και οι εργαζόμενοι και περάσουν (κι αυτοί) σε νέα εποχή, αφού ένα σύγχρονο λιμάνι δεν μπορεί να κλείνει για... Σαββατοκύριακο, από το μεσημέρι της Παρασκευής.
Τις ενέργειες της κυβέρνησης βλέπει θετικά και ο πολιτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ για τα δημόσια έργα, βουλευτής Θεσσαλονίκης Γιάννης Μαγκριώτης, ο οποίος, σε ανακοίνωσή του, μετά τη γνωστοποίηση του θέματος του διαγωνισμού, υπογραμμίζει:
«Ελπίζω να μην είναι μια επιλογή σκοπιμότητας, αλλά ουσίας. Ως τέτοια, δηλαδή επιλογή ουσίας ανάπτυξης του λιμανιού, τη στηρίζουμε όλοι. Πρέπει η διοίκηση του λιμανιού και η κυβέρνηση να συζητήσουν με τους εργαζόμενους αλλά και τους φορείς της επιχειρηματικότητας για την γρήγορη εξομάλυνση της λειτουργίας του».

Δεν υπάρχουν σχόλια: