Τετάρτη 8 Απριλίου 2009

Απεργίες στα ΕΛΤΑ

Κυλιόμενες 24ωρες απεργίες σκοπεύουν να πραγματοποιήσουν, ενδεχομένως την επόμενη εβδομάδα, οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι. Αντιδρούν στην πρόθεση ιδιωτικοποίησης της θυγατρικής εταιρίας των Ελληνικών Ταχυδρομείων, «Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.». Η αυλαία των κινητοποιήσεων άνοιξε σήμερα με συμβολικό αποκλεισμό της οδού Λαγκαδά και συμβολική κατάληψη των εγκαταστάσεων της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης των ΕΛΤΑ.
Προηγήθηκε συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας, οι εργαζόμενοι επικαλέστηκαν δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία έχει κατατεθεί «δεσμευτική προσφορά ύψους 11 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά της "Ταχυμεταφορές ΕΛΤΑ Α.Ε.", από μια μόνον κοινοπραξία (STAR INVESTMENT- ΙBERIO - Βελγικά- Δανέζικα - Σουηδικά Ταχυδρομεία) για την απόκτηση του 51% και του μάνατζμεντ». Ζήτησαν να τους παραδοθεί ο σχετικός φάκελος καθώς και να ελεγχθεί η νομιμότητα των διαδικασιών. Οι εκπρόσωποι της ομοσπονδίας δήλωσαν έτοιμοι να καταθέσουν προσφορά 11 εκατομμυρίων και ενός ευρώ, εάν τους το επιτρέψουν.
Οι συνδικαλιστές υπογράμμισαν επίσης, ότι προτίθενται να προβούν σε κάθε νόμιμη ενέργεια για να αποτρέψουν την ιδιωτικοποίηση της θυγατρικής των ΕΛΤΑ, σημειώνοντας ότι είναι μια κερδοφόρα επιχείρηση.
Τις ημερομηνίες των κινητοποιήσεων θα καθορίσει το δ.σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Ταχυδρομικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: