Παρασκευή 10 Απριλίου 2009

Στο Αυτόφωρο οι κερδοσκόποι

Εντολή, να οδηγούνται στο Αυτόφωρο, όσοι αισχροκερδούν, ενόψει Πάσχα, έδωσε ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Δημ. Παπαγεωργίου. Με έγγραφό του, προς τον αρμόδιο εισαγγελέα για θέματα αγοράς, Δημ. Μητρούλια, ζητά να γίνουν εντονότεροι οι έλεγχοι και να δοθούν κατευθύνσεις σε όσους απαρτίζουν τους ελεγκτικούς μηχανισμούς ώστε, πρώτα να αποφεύγονται φαινόμενα αισχροκέρδειας σε βάρος των καταναλωτών κι έπειτα να οδηγούνται στο Αυτόφωρο, όσοι εντοπιστούν να παραβαίνουν τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.
Την ίδια στιγμή, η νομαρχία Θεσσαλονίκης, ανακοινώνει ότι, για αυτό το χρονικό διάστημα ιδιαίτερα έντονοι θα είναι οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, με πρώτα τα κρεοπωλεία και τα οπωροπωλεία Ιδιαίτερα αυξημένοι θα είναι οι έλεγχοι και στα σούπερ μάρκετ.
Από την πλευρά τους, οι καταναλωτικές οργανώσεις, με ανακοινώσεις τους, επισημαίνουν προς το αγοραστικό κοινό, να δίνει ιδιαίτερη προσοχή στην ποιότητα των προϊόντων και, όταν αγοράζει κρεατικά, να ζητά οι σφραγίδες στα σφάγια να είναι ευκρινείς έτσι ώστε να γνωρίζει τι αγοράζει (εγχώριο ή εισαγόμενο κρέας). Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίνουν οι καταναλωτές και στην αγορά κατεψυγμένων αλιευμάτων και να καταγγέλλουν όποια περίπτωση διαπιστώσουν, ειδικά όσον αφορά την πώληση εμπορευμάτων η ημερομηνία των οποίων έχει λήξει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: