Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009

Διατακτικές για πολύτεκνους

Διατακτικές ύψους 60.000 ευρώ, σε δύο δόσεις, θα δώσει το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης,για τη στήριξη πολυτέκνων οικογενειών και των καταστημάτων που αντιμετωπίζουν προβλήματα λειτουργίας και πρόσβασης των καταναλωτών, πέριξ των εργοταξίων, όπου εκτελούνται τα αναγκαία έργα εκτέλεσης του Μετρό της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο του προγράμματος Κοινωνικής Αρρωγής, ύψους 500.000 ευρώ, για το 2009.
Η συγκεκριμένη δράση, υλοποιείται σε συνεργασία με τον Εμπορικό Σύλλογο και τους Συλλόγους Πολυτέκνων της Θεσσαλονίκης. Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε τη Δευτέρα 30 Μαρτίου 2009, παρέστησαν ο Γ.Γ. του ΥΜΑΘ κ. Λουκάς Ανανίκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κωνσταντίνος Χαντζαρίδης, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων Θεσσαλονίκης «οι Άγιοι Πάντες» κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Πολυτέκνων «η Μέριμνα» κ. Συμεών Ποιμενίδης.
Οι διατακτικές αυτές θα δοθούν σε πολύτεκνες οικογένειες και θα ισχύουν για τα καταστήματα του κέντρου τα οποία έχουν πληγεί από τα έργα για το Μετρό. Όπως διευκρίνισε ο ΥΜΑΘ, "η πρώτη δόση των 30.000 ευρώ, θα διατεθεί έως το Πάσχα, για αγορές που θα πραγματοποιηθούν έως την 31η Μαϊου 2009 και η δεύτερη δόση, άλλες 30.000 ευρώ θα διατεθεί το φθινόπωρο", ενώ "στο στάδιο της κοστολόγησης και της οργάνωσης, βρίσκονται οι επόμενες δράσεις του Προγράμματος Κοινωνικής Αρωγής του ΥΜΑΘ".
Οι υπόλοιπες δράσεις του προγράμματος αφορούν:
  • Τη χρηματοδότηση της Κινητής Μονάδας του Θεαγενείου Αντικαρκινικού Νοσοκομείου για την δωρεάν προληπτική εξέταση των κατοίκων της Βορειοελλαδικής Περιφέρειας.
  • Τη χρηματοδότηση καθ` όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, κάθε Σάββατο και Κάθε Κυριακή, ημερησίων εκδρομών σε τουριστικές παραθαλάσσιες περιοχές, για μονογονεϊκές οικογένειες μέλη του Συλλόγου Μονογονεϊκών Οικογενειών Βορείου Ελλάδος. Η συγκεκριμένη δράση, έχει επίσης συνδυαστικό χαρακτήρα, αφού θα ωφεληθούν, όχι μόνο οι οικογένειες που θα συμμετέχουν, αλλά και οι μικρές επιχειρήσεις ιδιαίτερα του κλάδου της εστίασης, στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας που θα επιλεγούν ως προορισμοί.
  • Τη χρηματοδότηση δωρεάν καλοκαιρινών διακοπών, σε κατασκηνώσεις της Βόρειας Ελλάδας, για παιδιά απόρων οικογενειών, που θα επιλεγούν σε συνεργασία με τις Υπηρεσίες της Πρόνοιας.
Όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης κ. Κ. Χαντζαρίδης, «οι καταστηματάρχες της Εγνατίας Οδού που αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρό πρόβλημα λόγω των εργασιών του Μετρό, αισθάνονται πλέον ότι η Πολιτεία τους συμπαραστέκεται και συμβολικά, αλλά και ουσιαστικά. Η δράση αυτή, αφορά περίπου 280 καταστήματα της Εγνατίας Οδού, εκ των οποίων, περίπου 70 έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, πριν καν δημοσιοποιηθεί το πρόγραμμα».
Οι πρόεδροι των συλλόγων πολυτέκνων, που παραβρέθηκαν στη συνέντευξη, τόνισαν πως είναι η πρώτη φορά που εφαρμόζεται ένα πρόγραμμα αυτού του είδους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: