Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009

Συγκέντρωση κατά των αυξήσεων στο φυσικό αέριο

Oι επιτροπές "Ακρίβεια-Stop", οργάνωσαν, το πρωί της Δευτέρας 23 Μαρτίου 2009, συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στα γραφεία της ΔΕΠΑ (Παπαναστασίου και Μπότσαρη), για τις αδικαιολόγητες αυξήσεις στην τιμή του φυσικού αερίου.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν και πολίτες, εκτός επιτροπών. Πραγματοποιήθηκε υπαίθρια συνέλευση κι αποφασίσθηκε νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας, στις 10 το πρωί της Τρίτης 24 Μαρτίου 2009, έξω από τις εγκαταστάσεις τηλεοπτικού σταθμού, σε εκπομπή του οποίου θα συμμετάσχει εκπρόσωπος της εταιρίας, προκειμένου να δώσει διευκρινίσεις για την τιμολόγηση του φυσικού αερίου. Νέα κινητοποίηση θα γίνει στις 7 το απόγευμα της ερχόμενης Δευτέρας 30 Μαρτίου 2009, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.
Η επιτροπή ζητεί τη διαμόρφωση της τιμής του φυσικού αερίου σε επίπεδα τουλάχιστον 20% κάτω από τη σημερινή τιμή του πετρελαίου, καθώς και επιστροφή στους καταναλωτές χρημάτων από τους λογαριασμούς του χειμώνα. Θεώρησε πρώτη νίκη της, την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρξει μείωση 20% (μέχρι τα τέλη Μαρτίου σε σχέση με τον Ιανουάριο) στα τιμολόγια των καταναλωτών της Θεσσαλονίκης. Επισήμανε ότι η εξαγγελθείσα μείωση αφορά σε μία χρονική περίοδο που η ζήτηση για φυσικό αέριο είναι ούτως ή άλλως περιορισμένη.
Να σημειωθεί ότι οι συγκεκριμένες συμβάσεις με την εταιρία είχαν υπογραφεί πριν το 2004.

Δεν υπάρχουν σχόλια: