Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Τι γίνεται με την μετεγκατάσταση της ΔΕΘ;

Δε βλέπουν... φως στο θέμα της μετεγκατάστασης της Διεθνούς Εκθέσεως Θεσσαλονίκης, τα μέλη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Γι αυτό και επαναφέρουν το θεμα, με ανακοίνωσή τους, στην οποία ζητούν από τους αρμόδιους φορείς να αναλάβουν δράση. "Δεν υπάρχει χρόνος για άλλες καθυστερήσεις", αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Στην ανακοίνωσή τους Θυμίζουν ότι, "όταν ο πρωθυπουργός τον περασμένο Σεπτέμβριο εξήγγειλε τη δημιουργία ενός Νέου Εκθεσιακού Κέντρου είχαμε εκφράσει την άποψη πως εκτός από την πολεοδομική και αισθητική παρέμβαση στη Θεσσαλονίκη σπουδαιότερη θα ήταν η αναβάθμιση του θεσμού της Διεθνούς Έκθεσης, η αναδιοργάνωση της, ο εκσυγχρονισμός της και η δημιουργία υποδομών που θα ικανοποιούν όλες τις απαιτήσεις". Επισημαίνουν, όμως, ότι "δυστυχώς, παρά το γεγονός ότι έχουν περάσει σχεδόν 7 μήνες από την εξαγγελία, δεν υπάρχει καμία κινητικότητα στο θέμα από τους αρμόδιους φορείς" για να υπογραμμίζουν πως "επιτείνονται έτσι οι ανησυχίες του επιχειρηματικού κόσμου για περαιτέρω υποβάθμιση του Διεθνούς Εκθεσιακού ρόλου της Θεσσαλονίκης".
Το Επιμελητήριο γίνεται δέκτης παραπόνων "όλο και περισσοτέρων επαγγελματιών που αναγκάζονται για να προβάλλουν τα προϊόντα που διαθέτουν ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν να προσφύγουν σε εκθέσεις που γίνονται ή στην Αθήνα ή σε πόλεις του εξωτερικού".
Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης είχε εκφράσει άμεσα την άποψη ότι πρέπει να εξεταστούν όλες οι παράμετροι και να προταθεί χώρος που να πληρεί συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Οι προϋποθέσεις αυτές, για το ΕΕΘ, είναι:
  • Να ανήκει στο Δημόσιο ή σε φορέα του Δημοσίου για να αποφευχθούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης και να μειωθεί το κόστος μετεγκατάστασης,
  • να μην προκαλείται όχληση στη λειτουργία της πόλης και
  • να έχει εύκολη πρόσβαση.
Σύμφωνα με το Επιμελητήριο, στην κατεύθυνση αυτή δεν έχει γίνει καμία ενέργεια. Γι αυτό και καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς "με υπευθυνότητα, το συντομότερο δυνατό, να υλοποιήσουν την πρωθυπουργική εξαγγελία. Δεν υπάρχει πολυτέλεια για άλλες καθυστερήσεις", καταλήγει η ανακοίνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: