Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

Αλογοσκούφης υπέρ... Βαλκανίων

Υπέρ της διοχέτευσης τμήματος του πακέτου των 28 δισεκατομμυρίων ευρώ στις θυγατρικές των ελληνικών τραπεζών στα Βαλκάνια, τάχθηκε, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρώην υπουργός Οικονομίας Γιώργος Αλογοσκούφης. Η συγκεκριμένη θέση έρχεται σε αντίθεση με εκείνη του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Προβόπουλου.
Ο κ. Αλογοσκούφης μίλησε σε μία ασφυκτικά γεμάτη από φοιτητές αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο συνεδρίου για την παγκόσμια οικονομική κρίση που οργανώνει ο Σύλλογος φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Χαρακτήρισε ως τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1920, αυτήν που βιώνουμε σήμερα και τόνισε ότι παραμένουν οι στόχοι του ελέγχου στα δημόσια οικονομικά και η μείωση της εκτεταμένης φοροδιαφυγής. Ο πρώην υπουργός υπογράμμισε την ανάγκη να σταματήσει η εκλογολογία που, όπως είπε, δημιουργεί κλίμα αβεβαιότητας.
"Ο κόσμος βιώνει τη μεγαλύτερη οικονομική κρίση από τη δεκαετία του 1920", επεσήμανε και παρουσίασε τις επιπτώσεις της διεθνούς κρίσης στην ελληνική οικονομία.
"Έγιναν πολλά στην οικονομία τα πέντε τελευταία χρόνια", τόνισε ο κ. Αλoγοσκούφης "αλλά τώρα λόγω της κρίσης, αλλάζουν οι προτεραιότητες", είπε χαρακτηριστικά. Υποστήριξε ότι τα προβλήματα από την κρίση στην Ελλάδα καταγράφηκαν κυρίως στο δημόσιο χρέος και στο έλλειμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: