Τρίτη 10 Μαρτίου 2009

Επίδομα μέσω... δικαστηρίων σε

300.000 δημοσίους υπαλλήλους

Αναδρομικά ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ καλείται να πληρώσει το κράτος! Κι αυτό επειδή, με αμετάκλητες αποφάσεις του Αρείου Πάγου, πρώτη φορά σε ανώτατο δικαστικό επίπεδο, επικυρώθηκε η καταβολή σε όλους τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στο ευρύτερο δημόσιο τομέα, του επιδόματος των 176 ευρώ.
Την αρχή έκαναν 34 εργαζόμενοι στο γενικό νοσοκομείο Έδεσσας. Ακολούθησαν εργαζόμενοι στο δήμο Τρικάλων, στον Πολιτιστικό Οργανισμό και στον Οργανισμό Βρεφονηπιακών Σταθμών του ίδιου Δήμου, που είχαν σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου, οι οποίοι διεκδίκησαν με αγωγές το επίμαχο επίδομα. Τα Πρωτοδικεία τους δικαίωσαν. Τώρα τους δικαιώνει και ο Άρειος Πάγος.
Με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για άλλους 300.000 δημοσίους υπαλλήλους του ευρύτερου δημόσιου τομέα να το διεκδικήσουν ή και να το εισπράξουν, αν έχουν ήδη δικαιωθεί από τα πρωτοβάθμια δικαστήρια.
Την ίδια ώρα προκαλείται νέος «πονοκέφαλος» στην Κυβέρνηση, καθώς το κόστος από την καταβολή αναδρομικών υπολογίζεται να φτάσει τα 2,5 δισ. ευρώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: