Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Έλεγχοι ακόμη και σε Ιατρεία, σε Θεσσαλονίκη, Χαλκιδική και Αττική

apodei3eis_02Πρατήρια υγρών καυσίμων, καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ιατρεία σε περιοχές των νομών Αττικής, Θεσσαλονίκης και Χαλκιδικής, έλεγξαν, στο χρονικό διάστημα από 12 έως 14-8-2011 αστυνομικοί των Τμημάτων Φορολογικής Αστυνόμευσης και…

Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Υποδιεύθυνσης Οικονομικής Αστυνομίας.

Είχαν προηγηθεί καταγγελίες πολιτών στην Ειδική Γραμμή Καταγγελιών 11012. Έγιναν στοχευμένοι έλεγχοι σε 11 καταστήματα σε παραλιακές περιοχές του νομού Αττικής, σε έξι καταστήματα στην πόλη της Θεσσαλονίκης και σε επτά καταστήματα σε περιοχές του νομού Χαλκιδικής. Διαπιστώθηκαν συνολικά 21 φορολογικές παραβάσεις (μη έκδοση αποδείξεων λιανικής πώλησης, αθεώρητα δελτία αποστολής, άλλες παραβάσεις του "Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων", καθώς και οκτώ παραβάσεις υγειονομικών διατάξεων (στέρηση αδειών λειτουργίας και αδειών εργασίας).

Από τρεις ελέγχους σε ιατρεία σε περιοχές της Αττικής, διαπιστώθηκαν, σε ένα απ' αυτά, παραβάσεις του "Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων" (αθεώρητες αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, μη ενημέρωση βιβλίων επίσκεψης ασθενών), ενώ η έρευνα συνεχίζεται στα βιβλία εσόδων-εξόδων και σε μπλοκ αθεώρητων αποδείξεων.

Από έλεγχο σε πρατήριο υγρών καυσίμων σε περιοχή της Αττικής διαπιστώθηκε η χρήση ταμειακής μηχανής, χωρίς να έχει θεωρηθεί από την αρμόδια ΔΟΥ και παράβαση του "Κώδικα Βιβλίων & Στοιχείων" (μη τήρηση προβλεπόμενων βιβλίων), ενώ συνεχίζεται η διαδικασία ελέγχου των παραστατικών στοιχείων για τα καύσιμα του πρατηρίου, σύμφωνα με τον Τελωνειακό Κώδικα.

Οι σχηματισθείσες δικογραφίες, μετά την ολοκλήρωση των προανακρίσεων, θα υποβληθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες Δ.Ο.Υ., για να κινήσουν διοικητικές διαδικασίες επιβολής των σχετικών προστίμων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: