Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

Επιστολή του σωματείου «Σπάρτακος» προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου

dei_01Την πρόσκληση προς τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γ. Παπακωνσταντίνου να συμμετάσχει ως κεντρικός εισηγητής στην ημερίδα για το λιγνίτη που προγραμματίζεται για τις …

9 Σεπτεμβρίου στην Πτολεμαίδα, επαναλαμβάνει με ανοιχτή επιστολή προς τον υπουργό το Σωματείο «Σπάρτακος» της ΔΕΗ στην περιοχή.

Με αφορμή πληροφορίες περί πώλησης λιγνιτικών ή και υδροηλεκτρικών μονάδων της ΔΕΗ, στο πλαίσιο του «μνημονίου» και της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας, σε συνδυασμό ή όχι με πώληση «πακέτου» μετοχών της ΔΕΗ σε στρατηγικό επενδυτή, ο «Σπάρτακος» αναφέρει ότι οι εξελίξεις στα θέματα της επιχείρησης είναι καταιγιστικές, σημαντικές και κρίσιμες.

«Την ώρα που κρίνεται το μέλλον της ΔΕΗ (και όπως αντιλαμβάνεστε στο όνομά αυτής, κρίνονται και πολλά άλλα πράγματα όπως είναι το μέλλον και οι προοπτικές του Ενεργειακού Λεκανοπεδίου), την ώρα που η κατάσταση της Εθνικής μας Οικονομίας εξαρτάται άμεσα από τις καθημερινές εξελίξεις στα ενεργειακά (και υφίσταται διαρκώς τις αρνητικές συνέπειες αυτών), αυτή λοιπόν την ώρα που όλοι περιμένουν από επίσημα χείλη μία θέση σχετικά με το τι ακριβώς συμβαίνει, αντί αυτού έρχονται αντιμέτωποι με νέα σενάρια, νέες υποθέσεις και ενδεχόμενα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Σπάρτακος στην επιστολή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: