Τρίτη, 30 Αυγούστου 2011

ΟΛΘ: «Έκρηξη» κερδών στο λιμάνι

olth_02Με εντυπωσιακούς ρυθμούς συνεχίζεται η αύξηση της κερδοφορίας της ΟΛΘ ΑΕ μέσα στο 2011, όπως προκύπτει από τις οικονομικές καταστάσεις του εξαμήνου της ΟΛΘ ΑΕ.

 

Τα μικτά κέρδη της εταιρίας αυξήθηκαν κατά 78%, τα αποτελέσματα προ φόρων «έτρεξαν» με 202,36% και τα αποτελέσματα μετά φόρους «εκτινάχθηκαν» κατά 498,60%.

Όπως σημειώνει η διοίκηση της ΟΛΘ ΑΕ η βελτίωση αυτή προέρχεται από την αύξηση διακίνησης των κοντέινερς, που υπολογιζόμενη σε TEU’S διαμορφώθηκε σε 8,56% καθώς και από την αύξηση στη διακίνηση γενικού συμβατικού φορτίου (συμβάσεις) κατά 13,84%. Παράλληλα, η εταιρία μείωσε τα έξοδά της κατά 7,93% κυρίως λόγω του περιορισμού των αμοιβών και εξόδων του προσωπικού, αλλά και λόγω της σημαντικής μείωσης του προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων.

Σχολιάζοντας τα αποτελέσματα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης σημείωσε ότι στόχος παραμένει η ανάδειξη του λιμανιού της Θεσσαλονίκης σε πρώτο εμπορικό λιμάνι των Βαλκανίων, επισημαίνοντας ταυτόχρονα ότι σε αυτή την κατεύθυνση κινούνται οι προσπάθειες των εργαζομένων και της διοίκησης της εταιρίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: