Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Κλειστά εστιατόρια στη διάρκεια της ΔΕΘ!

kafeteria_01Με κλείσιμο εστιατορίων σε ημερομηνία που θα καθοριστεί, κατά τη διάρκεια της ΔΕΘ και με… άρνηση πληρωμών, αντιδρούν οι εστιάτορες στην αύξηση του ΦΠΑ. Ακολουθώντας το κίνημα “Δεν Πληρώνω” σκοπεύουν ωα σταματήσουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους προς το Δημόσιο.

 

Μια από τις προτάσεις που επίσης έπεσε στο τραπέζι της χθεσινής, έκτακτης γενικής συνέλευσης των σωματείων- μελών της Ομοσπονδίας Εστιατόρων και Συναφών Επαγγελμάτων (Π.Ο.Ε.Σ.Ε.), ήταν να παραδώσουν τα κλειδιά των μαγαζιών τους στο υπουργείο Οικονομικών. Οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων του κλάδου επανέλαβαν ότι το μέτρο αύξηση του ΦΠΑ θα επιφέρει χιλιάδες λουκέτα σε επιχειρήσεις του κλάδου και αύξηση της ανεργίας.

Τη διαφωνία τους στην αύξηση του ΦΠΑ στον χώρο της εστίασης και της αναψυχής εξέφρασαν χθες προς τον ίδιο τον πρωθυπουργό και άλλοι εκπρόσωποι παραγωγικών φορέων της χώρας, οι οποίοι συναντήθηκαν με τον κ. Παπανδρέου, ενόψει ΔΕΘ. Τζάμπα, όμως, πήγε η προσπάθεια…

"Για το θέμα του ΦΠΑ που θέσαμε δεν υπήρξε ανταπόκριση από τον υπουργό Οικονομικών ενώ στην στάση του κ. Βενιζέλου συγκατένευσε και ο πρωθυπουργός", είπε ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση.

"Θέσαμε το θέμα του ΦΠΑ, δεν πρόκειται να αλλάξει, ουδέν μονιμότερο του προσωρινού, αλλά θα συζητηθεί με το φορολογικό τον Οκτώβριο", πρόσθεσε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ, κ. Κορκίδης ο οποίος εκτίμησε ότι "το μέτρο δεν θα αλλάξει, αντίθετα προσδοκούν να εισπράξουν 750 εκατομμύρια από αυτό".

Δεν υπάρχουν σχόλια: