Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

Ευρεσιτεχνίες και περιβάλλον πρωταγωνιστούν στην 76η ΔΕΘ με οκτώ κρατικές συμμετοχές

deth_pyrgos_ote_1Εξωστρέφεια, προώθηση της επιχειρηματικότητας και καινοτομία είναι το τρίπτυχο, που προβάλλει ιδιαίτερα η διοργάνωση της 76ης ΔΕΘ και μέχρι στιγμής έχει γίνει αποδέκτης της …

εμπιστοσύνης 8 επίσημων ξένων κρατικών συμμετοχών από την Ινδία, Τουρκία, Συρία, Ουγγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Ιταλία και Κύπρο.
Στις παραπάνω συμμετοχές, προστίθεται και η Τιμώμενη Χώρα της 76ης ΔΕΘ, Σερβία, η οποία έχει δρομολογήσει ένα ευρύ πρόγραμμα εκδηλώσεων με επιχειρηματικό, αναπτυξιακό, οικονομικό, αλλά και πολιτιστικό χαρακτήρα.
Παράλληλα στην 76η ΔΕΘ, η οποία θα πραγματοποιηθεί από τις 10-18 Σεπτεμβρίου με φορέα διοργάνωσης τη HELEXPO και Μέγα Χορηγό τον ΟΠΑΠ, θα βρεθούν και εταιρίες από την Αίγυπτο, Ρουμανία, Πακιστάν και Σιγκαπούρη.
Επιπλέον θα υπάρξει και Τιμώμενη Περιοχή της χώρας, που εν προκειμένω θα είναι ο νομός Σερρών, στο πλαίσιο του θεματικού αφιερώματος «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα».
Στο αφιέρωμα «Ελλάδα & Επιχειρηματικότητα» θα συμμετάσχει ακόμη το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, η Περιφέρεια Κρήτης και αναμένονται επιπλέον συμμετοχές από άλλες Περιφερειακές ενότητες της χώρας.
Οι δυνατότητες και οι προκλήσεις, που γεννά η κρίση στην ελληνική οικονομία, η οποία αποτελεί σημείο εκκίνησης για την ανάπτυξη υγιούς επιχειρηματικότητας, αναδεικνύονται και στο θεματικό αφιέρωμα INNOVATION & INVENTIONS.
Το INNOVATION & INVENTIONS είναι ένα ειδικό αφιέρωμα στην ευρεσιτεχνία, την καινοτομία και το βιομηχανικό design με στόχο να αναδειχθεί η εφευρετικότητα, η επινοητικότητα, η εργατικότητα και το πάθος, που διακρίνει επιχειρήσεις, ερευνητικά κέντρα, εργαστήρια εφαρμογών, αλλά και μεμονωμένα άτομα, καθώς και η επιχειρηματική αξιοποίηση των καινοτομιών τους, είτε σε επίπεδο Β2C, είτε σε επίπεδο Β2Β. Έτσι, στο πλαίσιο του μεγαλύτερου εκθεσιακού γεγονότος της χώρας, θα δοθεί η δυνατότητα στο ευρύ κοινό να γνωρίσει εκ του σύνεγγυς καινοτομίες και αποτελέσματα ερευνών, που αναμένεται να “πρωταγωνιστήσουν” στο μέλλον.
Το αφιέρωμα αυτό έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Οργανισμού Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ενώ κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιηθεί και η παρουσίαση των προτάσεων του Πανελλήνιου Διαγωνισμού Εφαρμοσμένης Έρευνας και Καινοτομίας με τίτλο «Η Ελλάδα καινοτομεί», που διοργάνωσαν από κοινού ο ΣΕΒ και η Eurobank EFG.
Την ίδια στιγμή, το θεματικό αφιέρωμα ENERGYLAND θα καταλάβει ένα σημαντικό μέρος των εκθεσιακών εγκαταστάσεων, καθώς εκδηλώνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον συμμετοχής στην 76η ΔΕΘ από  επιχειρήσεις, που δραστηριοποιούνται στην ενέργεια, την εξοικονόμησή της, τα συστήματα και τις εναλλακτικές μορφές της, τις ανανεώσιμες πηγές, τη θέρμανση και ψύξη για κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο. Χορηγός της ENERGYLAND, όπως και των θεματικών αφιερωμάτων DOMISIS & MODACASA είναι η εταιρία ΟΙΚΟΕΝΕΡΓΕΙΑ.
Χρηστικό, πρακτικό και άμεσα συνυφασμένο με την έννοια της εξοικονόμησης είναι και το θεματικό αφιέρωμα AUTOLAND, όπου για πρώτη φορά σε ένα ειδικό σαλόνι, το Car & Gas, θα συμμετάσχουν εταιρίες εμπορίας και εγκατάστασης συστημάτων υγραεριοκίνησης. Έτσι θα δοθεί η ευκαιρία στους επισκέπτες της 76ης ΔΕΘ να έρθουν σε επαφή με τις τεχνολογίες και τους τρόπους αξιοποίησης νέων πιο οικονομικών και πιο οικολογικών καυσίμων.
Η AUTOLAND περιλαμβάνει ακόμη σαλόνι Μεταχειρισμένων ΙΧ, Επαγγελματικών Οχημάτων, Μοτοσικλετών, Σκαφών και Τροχόσπιτων, ενώ βέβαια θα παρουσιαστούν και νέα μοντέλα αυτοκινήτων, μοτοσικλετών, αξεσουάρ και ανταλλακτικών.
Ακόμη προστίθεται ένα νέο θεματικό αφιέρωμα στο «μπουκέτο» της 76ης ΔΕΘ, η PLAYLAND, που φιλοδοξεί να αποτελέσει πόλο έλξης για τα παιδιά και την οικογένεια, καλύπτοντας το Περίπτερο 17 του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου Θεσσαλονίκης.
Πάνω από 10.000 παιχνίδια θα μοιραστούν στους μικρούς επισκέπτες της PLAYLAND, η οποία θα είναι αφιερωμένη στα σπορ, καθώς και στη δημιουργική απασχόληση και αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου. Στο πλαίσιο αυτό θα περιέχει αφιέρωμα σε Ολυμπιακά αθλήματα, δημιουργικά εργαστήρια, κεντρική σκηνή με συνεχόμενο πρόγραμμα θεατρικών και άλλων εκδηλώσεων, ακόμη και ένα μικρό λούνα-παρκ.
Άμεση σχέση με ένα ιδιαίτερα δυναμικό κοινό και με το παιδί, έχει και το αφιέρωμα E-GAMING HIGH-TECH με Χορηγό την εταιρία WIND.
Κατά τη διάρκεια του θα πραγματοποιηθούν πρώτες παρουσιάσεις και δοκιμές παιχνιδιών της σαιζόν 2011-2012 ((Pro- Evolution Soccer 2012, FIFA 2012, κ.α.), καθώς και τουρνουά παιχνιδιών και διαγωνισμοί με διαδραστική συμμετοχή παικτών και επισκεπτών, τα οποία διοργανώνει η HELEXPO, σε συνεργασία με την εταιρία Reload Entertainment.
Η 76η ΔΕΘ απαρτίζεται συνολικά από 14 θεματικά αφιερώματα, τα οποία παρουσιάζουν μέσα από συγκεκριμένες και μετρήσιμες δραστηριότητες τις ευκαιρίες για ανάπτυξη με ένα περιεχόμενο χειροπιαστό και με δράσεις, που απευθύνονται, τόσο στους εμπορικούς, όσο και στους απλούς επισκέπτες.
Επίσης τα αφιερώματα πλαισιώνονται από το πλούσιο πρόγραμμα συναυλιών του Disc Festival, τις οποίες μπορούν να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες της 76ης ΔΕΘ χωρίς καμία επιπλέον επιβάρυνση, πέραν του εισιτηρίου εισόδου στο σύνολο των εκθεσιακών εγκαταστάσεων.
Το τελευταίο φέτος είναι 4 Ευρώ και έχει πλήρως ανταποδοτικό χαρακτήρα, καθώς όσοι επιλέξουν να βρεθούν στην 76η ΔΕΘ, θα έχουν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, να συνάψουν νέες εμπορικές συνεργασίες, να διασκεδάσουν, να ψυχαγωγηθούν και να κερδίσουν πλούσια δώρα, μέσω της διενέργειας καθημερινών κληρώσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: