Τρίτη 9 Αυγούστου 2011

ΝΔ: Καταστροφικές οι συνέπειες της αύξησης ΦΠΑ

frapes_01Την ανάκληση της απόφασης της κυβέρνησης για αύξηση του ΦΠΑ στα είδη εστίασης και την υιοθέτηση της πρότασης της ΝΔ για χαμηλό ΦΠΑ σε όλο το τουριστικό πακέτο ζητεί ο αναπληρωτής Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας του κόμματος, Ιωάννης Βρούτσης.

Ο βουλευτής προειδοποιεί ότι η αύξηση του ΦΠΑ θα έχει τεράστιες αρνητικές συνέπειες στην οικονομία, τον τουρισμό, τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και εκτιμά ότι θα οδηγεί σε χιλιάδες νέα λουκέτα και ακόμη περισσότερους ανέργους.

«Προειδοποιούμε τους ‘μαθητευόμενους μάγους’ ότι η αύξηση του Φ.Π.Α. στην εστίαση, από το 13% στο 23% θα έχει καταστροφικές οικονομικές, αλλά και κοινωνικές επιπτώσεις», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Βρούτσης, επισημαίνοντας ότι με την απόφαση αυτή, η «κυβέρνηση απεμπολεί το δικαίωμα για μειωμένο ΦΠΑ στην εστίαση που, ως χώρα, είχαμε εξασφαλίσει με τη Συνθήκη Προσχώρησης στην ΕΟΚ το 1981».

Χαρακτηρίζει μάλιστα τους κυβερνητικούς υπαινιγμούς σύμφωνα με τους οποίους θα προχωρήσουν τώρα στην αύξηση και θα ξαναδούν το θέμα από τον Οκτώβριο, «γυμναστική στη ματαιότητα, ανευθυνότητα, εμπαιγμό και εμμονή σ’ ένα ατέλειωτο “ράβε- ξήλωνε”».

Δεν υπάρχουν σχόλια: