Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

Περιμένουν 183.000 λουκέτα στην αγορά!

Εφιαλτικές είναι οι προβλέψεις για τα λουκέτα στην αγορά και τις απολύσεις, με 373.000 επιχειρήσεις να είναι ήδη «στο κόκκινο» και 250.000 άτομα να είναι ένα βήμα πριν από την ανεργία! Η κρίση…

βαθαίνει ακόμη περισσότερο, έστω κι αν διαφαίνεται επιβράδυνση στο ρυθμό επιδείνωσης ορισμένων δεικτών που αποτυπώνουν το οικονομικό κλίμα στις μικρές εταιρίες (0-49 άτομα προσωπικό), οι οποίες αποτελούν το 99,5% του συνόλου των ελληνικών επιχειρήσεων.

Με βάση τα όσα είπε χτες ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ, Δημήτρης Ασημακόπουλος, παρουσιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας, συνολικά 373.000 επιχειρήσεις είναι ήδη στριμωγμένες και θέτουν ερωτηματικά για το αν θα μπορέσουν να επιβιώσουν ή όχι το επόμενο διάστημα έναντι 440.000 της προηγούμενης έρευνας (Ιανουάριος 2011). Επίσης, σε καθεμία πρόσληψη στον ιδιωτικό τομέα αντιστοιχούν 7 απολύσεις, ενώ αυξήθηκαν οι επιχειρήσεις που μείωσαν ώρες και ημέρες εργασίας, επιβεβαιώνοντας τα πρόσφατα στοιχεία του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας για αύξηση της μετατροπής συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή σε εκ περιτροπής εργασία. Επιπλέον, σχεδόν δυο στις 10 επιχειρήσεις (19%) μείωσαν τις αποδοχές στο προσωπικό τους και η συνέχεια προβλέπεται ακόμη πιο σκληρή. Σύμφωνα με τα ευρήματα της νέας –εξαμηνιαίας έρευνας της ΓΣΕΒΕΕ- για το δεύτερο εξάμηνο του 2011, τρεις στις 10 επιχειρήσεις θα μειώσουν με μεγάλη βεβαιότητα μισθούς και ώρες εργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: