Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Βενιζέλος: Ανάπτυξη μετά το… 2012 με Δάντη, Μπόρχες και Ελύτη!

Venizelos_01Το “βάλαμε πάτο στο βαρέλι” του υπουργού Οικονομικών και αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Ευάγ. Βενιζέλου, έγινε, πλέον, “η ανάπτυξη ίσως να μην έχει θετικό πρόσημο το 2012”! Η νέα ισπανική υποχώρηση του κ. Βενιζέλου ήχησε, σήμερα, στη Βουλή, μεταξύ στίχων και… γνωμικών!

 

Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στη Βουλή, παραδέχθηκε ότι η κατάσταση της χώρας μας είναι πολύ δύσκολη και ότι η ύφεση θα κινηθεί πάνω από 4,5% το 2011! Προσπάθησε να “τα μαζέψει”, λέγοντας πως “δεν πρέπει να χαλαρώσουν οι προσπάθειες” κι εκτιμώντας ότι “ακόμη και αν δεν υπάρξει το 2012 θετικό πρόσημο στην Ανάπτυξη, με την πιστή εφαρμογή των μέτρων θα έχει αλλάξει η ατμόσφαιρα που είναι και το πραγματικό μέγεθος για την ελληνική οικονομία”...

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε τους… Οδυσσέα Ελύτη, Χόρχε Μπόρχες, ακόμνη και το Δάντη!  Αναφερόμενος στο Καθαρτήριο της «Θείας Κωμωδίας» (La Divina Commedia) του Δάντη είπε: «Υπάρχει μεταξύ κολάσεως και του παραδείσου και μία ενδιάμεση κατάσταση. Το καθαρτήριο. Όταν είσαι σ΄ αυτό έχεις μία προσδοκία αν είσαι συνεπής να έχεις ελπίδα να πας στον παράδεισο. Σε αυτή τη φάση βρισκόμαστε τώρα. Φλεγόμαστε αλλά δεν καιγόμαστε».

Τα περί κολάσεως απευθύνονταν στον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Αλ. Τσίπρα, που είχε παρατηρήσει ότι «η κόλαση δεν αναδιαπραγματεύεται γιατί είναι κόλαση». Σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα «το Μεσοπρόθεσμο θα μας οδηγήσει σε κοινωνική χρεοκοπία».

Ο… κύκλος των χαμένων ποιητών συνεχίστηκε με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης. Ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε σε κάποια στιγμή τη φράση του νομπελίστα ποιητή Οδυσσέα Ελύτη ότι «Έλληνας σημαίνει να αντιδράς με το δικό σου τρόπο». Τη σκυτάλη πήρε ο κ. Βενιζέλος, για να απαντήσει με μία παράφραση του ποιήματος του Λατινοαμερικάνου συγγραφέα και ποιητή Χόρχε Λουϊς Μπόρχες: «Είναι καλό να κτίζεις στην άμμο. Δεν είναι σωστό να κτίζεις στην πέτρα. Να κτίζεις στην άμμο και να ξανακτίζεις έως ότου κάνεις την άμμο πέτρα».

Ο κ. Βενιζέλος απαντούσε σε ερωτήσεις των κκ. Καρατζαφέρη, Τσίπρα αλλά και Δ. Παπαδημούλη, στην «Ώρα του Πρωθυπουργού», κάνοντας τον κ. Τσίπρα να δυσφορήσει γιατί ο Πρωθυπουργός δεν εμφανίσθηκε και έστειλε αντ΄ αυτού στον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης: «Έχω την εντύπωση ότι" Ώρα του Πρωθυπουργού" τελείωσε. Ο Πρωθυπουργός έχει να εμφανισθεί εδώ από τον περασμένο Μάιο» είπε, πλην όμως δεν πήρε απάντηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: