Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009

Εισαγγελέας για το Φυσικό Αέριο

Μία μέρα μετά την παρέμβαση του υπουργείου Ανάπτυξης στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας, για τις διαφορετικές τιμές Φυσικού Αερίου μεταξύ Αθήνας-Θεσσαλονίκης, δύο βδομάδες μετά τις ερωτήσεις βουλευτών, όλων των αποχρώσεων, για το θέμα, στη Βουλή και τρεις βδομάδες μετά την εκπομπή της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης που ασχολήθηκε με το θέμα, την Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2009, ο προϊστάμενος της εισαγγελίας -Εφετών κι όχι Πρωτοδικών- Θεσσαλονίκης ζητά τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης, Γιώργος Μπόμπολης, με έγγραφη παραγγελία του, ζητά να διερευνηθεί αν στοιχειοθετούνται τα αδικήματα της απάτης και της αισχροκέρδειας. Μάλιστα, όπως αναφέρει, σε περίπτωση που προκύψουν ποινικές ευθύνες, ζητά να ασκηθούν διώξεις.
Αφορμή για την επέμβαση του εισαγγελέα στάθηκαν καταγγελίες Θεσσαλονικέων καταναλωτών ότι το φυσικό αέριο είναι ακριβότερο σε ποσοστό ακόμη και 50% σε σχέση με τις τιμές στην Αθήνα. Μάλιστα, κάποιοι κατήγγειλαν ότι είναι ακριβότερο κι από το πετρέλαιο!
Ο εισαγγελέας ζητά να κληθούν να καταθέσουν ο Συνήγορος του Καταναλωτή, καθώς επίσης καταναλωτές της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι θα κληθούν να προσκομίσουν τις αποδείξεις πληρωμών τόσο του εφετινού, όσο και του περσινού χειμώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: